fbpx
Get Hard (2015)

Get Hard (2015)

get hard

Premisa filma GET HARD leži u tome što je menadžer fonda, belac, potpuno nesposoban za život van luksuza, a sprema mu se višegodišnja zatvorska kazna za proneveru novca. U duhu ostalih vilferelovskih komedija, zaplet nastaje kada Džejms (Vil Ferel) unajmi bukvalno prvog crnca na kog naiđe (Kevin Hart) da ga uči preživljavanju u zatvoru. Darnel, naravno, nikada nije video zatvor iznutra i sve bazira na pričama opasnih rođaka. Što bi moja draga rekla – “ovo nije realno”.

U moru američkih komedija ovakve vrste, ova se baš i ne ističe. Kevin Hart i Vil Ferel su smešni, ali svako u nekom svom drugom filmu (pogledati THE WEDDING RINGER). Ovde sam se smejao tek pokojoj situaciji, radije nego njima dvojici. Najveći problem je ipak u scenariju i činjenici da nije smešan. Ako izuzmemo fantastičnu epizodu u kojoj Džejms ide u javni WC da uči kako da puši kurac u zatvoru, ništa me nije nasmejalo naglas. Ali da, džinovski kurac blizu Ferelovog lica je onoliko smešan koliko vaš um dozvoljava toaletnom humoru da bude smešan. Moj um podvlači crtu zaista nisko.

GET HARD je retka američka komedija sa rejtingom R, što znači da je isključivo za odrasle. Intrigantan koncept, ali je na blagajnama fejlovao. Činjenica da Darnel izmišlja sranja koja bi nesrećnog Džejmsa mogla da sačekaju u zatvoru je veliki dodatak gorkog šlaga na prokiselu tortu. Imam i problem sa krajem, jer cela ta ujdurma oko pronevere novca svakako ide ka hepiendu. Sviđa mi se entuzijazam scenariste koji komediju sa R rejtingom želi da završi na taj način, kao što mi se sviđa posvećenost reditelja datom materijalu.

Baš iz tog razloga mogu da zamislim ovaj film kao idealan za stonere. Iako nije duvački film per se, moguće je da je vutra jedini način da ovo bude dovoljno smešno. I ovo kucam kao samozvani ekspert za američku komediju.

OCENA:

3

2 Replies to “Get Hard (2015)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: