fbpx
Nemoguća misija: Otpadnička nacija / Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

Nemoguća misija: Otpadnička nacija / Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

Nemoguća Misija: Otpadnička Nacija

Svaki deo Nemoguće Misije me obraduje, pa tako i NEMOGUĆA MISIJA: OTPADNIČKA NACIJA. Auh, šta je sa ovim prevodom? Osim prvog dela koji nije odoleo zubu vremena, svi delovi su doneli nešto novo i zabavno. Drugi je bio totalni Džon Vu, treći je bio ono što Ameri nazovu dark and gritty, dok je četvrti mini remek-delo akcionog špijunskog filma. Šta nam je dao peti deo?

Naizgled bezizlaznu situaciju i zabavnu TV špicu, zanimljive akcione scene i, za čudo, ni jedan minut viška. Modernim filmovima je najveća mana to što postanu dosadni u nekom trenutku, a ovom filmu se to ne desi. Najveća mana je sam kraj, bukvalno poslednjih 10 sekundi filma. I to je mana koja se lako prenebregne, jer je sve ostalo prilično dobro. Tri najupečatljivije scene su scena u operi, bekstvo na motoru i čuvena podvodna scena zbog koje je Tom Kruz naučio da roni na dah i glumio u po jednom tejku, a u nekoliko dublova, po sedam minuta bez disanja. Opa bato! Tomi svaku put pomera granice i to je za pohvalu. Takođe to pomera granice zdravog razuma, ali hej, sve za dobar film! Začudno je da scena u kojoj je najviše rizikovao život, vozeći se na krilu aviona for realz yo, nije bog zna kako zanimljiva.

Rebeka Fergusaon je zanimljiv dodatak glumačkoj ekipi, međutim nisam baš siguran da je adekvatan. Riba mi je žešće tunjava, jebiga. Zato je tu Sajmon Peg bez koga bi cela ujdurma bila manje zabavna. On jako dobro iznosi lik štrebera koji je sticajem okolnosti i tajni agent. Rener (masnuljavi brka!) je takođe na visini zadatka, dok je Ving Rajms u stvari najslabija karika.

Ono što je pozitivno je da je NEMOGUĆA MISIJA: OTPADNIČKA NACIJA dobar akcijaš, koji se ne oslanja na CGI kao većina modernih filmova, već na dobro staro batinanje i nekoliko gore nabrojanih kerefeka. To je ipak za svaku pohvalu i zato bih ga postavio na treće mesto top liste Mišn Imposibl filmova.

OCENA:

4

2 Replies to “Nemoguća misija: Otpadnička nacija / Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: