fbpx
Psi rata / War Dogs (2016)

Psi rata / War Dogs (2016)

Psi Rata

Ili je Tod Filips jako napredovao, ili je dobio znatno bolji scenario u odnosu na OLD SCHOOL i trilogiju The Hangover. U svakom slučaju, PSI RATA je retko dobar i kada je ova filmska godina u pitanju.

Napisan po članku iz Roling Stona, film prati dva kretena (iako lik koji tumači Majls Teler to nije na prvu loptu) koji se zadovoljavaju mrvicama američke ratne industrije, da bi u nekom trenutku postali alavi, što nije retka pojava, i tako doveli sebe u nepovoljnu situaciju.

Film PSI RATA se, uz dosta humora, odlično bavi pomenutom industrijom i otkriva prilično blatantno činjenice o ekonomskoj strukturi, kao i načinu poslovanja kada je oružje i oprema za rat u pitanju. Nadrealne situacije u kojima se likovi dovode na čistu sreću i nešto hrabrosti progresivno rastu ka kraju filma i u poslednjoj trećini drama neprimetno preuzme film. Kao što je ovo odlična komedija u prva dva čina, tako je u trećem prilično dobra drama.

Treba pohavaliti sve glumce, pogotovu Džonu Hila, koji je kupio srpsku bioskopsku publiku svojim idiotskim smehom. Zaista je doneo ono što amerikanci zovu “A-game” iliti prvoklasnu igru, na talasu onoga što je uradio u THE WOLF OF WALL STREET.

Čitajući sve ovo što sam do sad napisao, zvučim užasno suvoparno, ali ne želim da spojlujem ništa, a teško je ući u detalje bez toga. Samo obratite pažnju na Marlbora i pokušajte, za razliku od mene, da se uzdržite da ne vičete na ekran svaki put kada Majls Teler kaže supruzi da je voli i da mu nedostaje: “A dete?!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: