fbpx
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them

O serijalu Hari Poter možete da kažete svašta, preneti knjige na veliko platno je uvek zahtevan i nezahvalan posao. Iako je Fantastic Beasts tokom snimanja zvučao kao cash-grab na najblatantniji način, moram da priznam da to ipak nije slučaj. Ovo je sofisticirani izuzetno zabavni cash-grab koji do kraja ima dovoljno iznenađenja da vas drži prikovane u sedištima i zainteresovane svaki minut.

Kada sam izašao iz bioskopa, prvo što sam pomislio je – šteta što ovo nije knjiga. Zaista, prodala bi se u milijardama primeraka. Na sreću, ne postoji nikakav literarni predložak, što gledanje ovog filma čini uzbudljivijim nego bilo koji od delova Harija Potera.

Moram da priznam da je kasting prilično dobar, iako je potrebno kratko vreme da se naviknete na likove. Dejvid Jejts je po prvi put u poslednjih deset godina režira nešto koherentno i zanimljivo. Dž. K. Rouling je, ispostavilo se, super scenarista. Jedina zamerka može da se da na račun CGI-a kojim ovaj film obiluje, ali da bi to bilo bolje potrebne su stotine miliona koje Warner, budimo realni, trenutno nema.

Pošto sam gledao 3D verziju, postoje momenti od kojih bukvalno boli glava, ali kada su same fantastične zveri u pitanju, pošto su animirane, izlaze iz ekrana za sav novac. Dakle, nećete pogrešiti za koju god da se verziju odlučite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: