fbpx
Passengers

Passengers

Ko god misli da je lako održati dvosatni film na dva i po glumca, taj se vara. Ipak, nije nemoguće. Ovaj svojevrsni “Titanik u svemiru” je sjajno vizualno iskustvo, iako mu dramaturgija beži u duboki svemir, da se tako izrazim, kako film odmiče ka odjavnoj špici.

Ljubitelji SF žanra neće ostati uskraćeni za naučne, pa tako i fantastične, elemente – iako je ovo više takoreći romantična komedija. Gluma svih aktera (u suštini ih ima četvoro, plus ni sa čim izazvani Endi Garsija) je na zavidnom nivou. Pritom su glavni junaci jebeno seksi. Dženifer Lorens se par puta pojavi u kupaćem ili donjem vešu, malo ispadne sisica, malo se naguzi i, baš me briga ako ovo ne zvuči politički korektno, u tim trenucima sve što sam bio u stanju da pomislim je kako bih stupio u intiman odnos sa njom (i u idealnoj situaciji naš sendvič bi imao Arijanu Grande kao prilog).

Scena sa gubitkom gravitacije je prilično spektakularna i moram da kažem da mi se jako svidela. Makar zbog te scene same vredi ići u bioskop.

Siguran sam da ni jedan mogući ishod ovog filma ne bi prijao publici manje ili više od onoga što smo na kraju dobili. Kraj je takav kakav jeste i nije verovatno da će vam baš usrati ceo film. Ovo je dvosatni spektakl međuljudskih odnosa u kriznoj situaciji i tih desetak minuta na kraju će vam svakako proleteti.

One Reply to “Passengers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: