fbpx
Saveznici / Allied (2016)

Saveznici / Allied (2016)

Evo kako stoje stvari – trejler mi se dopao i baš sam želeo da gledam ovaj film u bioskopu, što sam sebi i priuštio i odmah zatim zažalio. Premisa je jednostavna, Bred Pit glumi pilota koji je silom prilike i saveznički špijun u akciji u Kazablanci, dodeljen kao partner i lažni muž liku kog tumači Marion Kotijar. Njih dvoje srede neke naciste i toliko budu zadovoljni time, da se uzmu i naprave dete. I onda on sazna da je Velika Britanija tereti da je dvostruki špijun. Dakle sve ovo možete da vidite u trejleru.

Ovo je užasno predvidljiv film (nas dvoje smo znali kraj 5 minuta pre nego se dogodio) koji sve vreme telefonira. Reditelj nas je baš potcenio. Sviđa mi se kako je film snimljen i to je verovatno jedina stvar koja mi se svidela. A sada evo onoga što mi se nije svidelo. Daću mu ceo pasus.

Bred Pit izgovara francuski tako da bi ga prosečan nemac izvalio, a kamoli neko ko je u visokom društvu ambasadora. Opravdanje je to što govori kvebečki francuski, dok je nama jasno da je to Tarzan francuski. Bred Pit, to jest njegov lik, odmah zaprosi svoju partnerku po završetku zadatka. Hemija između to dvoje je bukvalno ništavna i pretpostavka je da ju je zaprosio zato što je seks dobar (mamila ga je sisicama od prvog dana). Znači mamlaz. Gluma Breda Pita je primenila Mimu Karadžića na sebe, što bi bilo kao da sam rekao da je njegova gluma pušila krek, dakle nije joj dobro. S druge strane, Marion je užasna riba. I tako su se našli krš riba i tuta-muta mamlaz. E a kad su se našli, za jedan film smešten u drugi svetski rat, nema nikakve tenzije i samim tim niti bog zna kakvih razloga da gledamo to što gledamo. Emocionalni rasplet na kraju je toliko loš, ljudi moji, da poništi sve iole dobro… eh, dobro je prejaka reč… sve iole zabavno u filmu. Jer ima kao taj jedan zabavan deo kada Bred Pit ide da obiđe zatvorenika u nekom Allo Allo selu u francuskoj.

Da ne dužim više. Ne morate da gledate ovaj film. Predug je i Bred Pit je mator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: