fbpx
Kubo and the Two Strings (2016)

Kubo and the Two Strings (2016)

Kakvu ocenu dati filmu koji je tehnički besprekoran, a emocionalno udaljen? Studio koji je napravio jedan od najboljih animiranih filmova ikada – The Boxtrolls, ovog puta je održao kvalitet, čak ga i prevazišao.

Međutim, nikako nisam mogao da se povežem sa pričom gde keva sve vreme izgleda kao da će da odapne, pa odapne, pa bude majmun, pa ponovo odapne i onda bude duh. I gde mali junak filma na kraju bude srećan što je jednom jeo sa svojom porodicom. Možda takve stvari čine srećnim ljude u Japanu iz paralelnog univerzuma gde je magija kao dobar dan i origami se sam pravi na tržaj žice sa čarobne džitre.

Na oko prelep i idejno zanimljiv kompjuterski generisani crtać, na kraju me je ostavio u dubokom razmišljanju “zašto riba na odjavnoj špici peva Bitlse i zašto je odsvirano japanskim instrumentima u aranžmanu koji ima elemente japanske narodne muzike” i odgovor je “možda zato što se crtani odigrava u Japanu, jedan od aktera je buba, a Kubo fura gitaru koja gently weeps”. Jako sam promućuran, evo, crno na belo.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: