fbpx
Lego Betmen Film / The Lego Batman Movie (2017)

Lego Betmen Film / The Lego Batman Movie (2017)

Deca su preplavila bioskop i film je počeo. Petnaest minuta kasnije jedno po jedno dete, sve do kraja filma, napušta bioskopsku salu. Osim što je više za roditelje nego za decu, titlovana verzija filma je evidentno pakao za roditelje i manju decu, što pokazuje koliko je sinhronizacija zapravo delotvorna za publiku. Na žalost, pošto sadašnja deca gube ono što smo mi imali, a to je učenje jezika uz film i crtaće.

Sve to na stranu, Lego Betmen je jedan od najboljih Betmen filmova koji sam ikada gledao, a gledao sam sve. Sitne fore poput Bat-Shark-Repellant spreja su me definitivno kupile. Ne znam kako celokupna nerdovsko gikovska kultura ne bruji o genijalnosti ovog crtaća samo zbog činjenice da se Betmen bori protiv Sauronovog oka ili Daleka. Ukoliko nemate pojma o čemu pričam, pitajte svog drugara gika, on će vam objasniti. O Robinu da ne pričam, uživao sam u njegovoj pojavi. Kupio bih njegovu lego figuricu da mi stoji tamo u ormanu sa svim onim Ajronmenovima, Kermitom i Džekom Sperouom.

Jedna falinka ovog filma je kada zapravo pokuša da bude dečji film. I onda ide ono američko o porodici i jedinstvu i timovima koji pobeđuju samo kad delaju zajedno itd, itd. Druga mana je Džoker, koji je previše ležeran, što je razumljivo s obzirom ko mu daje glas (Zek Galifianakis).

Preporuka od srca za ovaj brzi CGI spektakl, ako ništa drugo na osnovu Betmenovih one linera ili DC šala na sopstveni račun (Super Friends, Suicide Squad).

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: