fbpx
Toplotni udar / Suntan (2016) – FEST 2017

Toplotni udar / Suntan (2016) – FEST 2017

toplotni udar

A počelo je fino… Kostas dolazi u malo ostrvsko mesto da bude doktor. Zimske mesece preživljava nezainteresovan za okoliš. U avgustu upoznaje Anu i njene užasne hipster prijatelje, ona ga šikanira, on se prima i do kraja leta Kostas propadne i fizički i psihički. TOPLOTNI UDAR!

Ovo je mogao da bude fin film o samoći, zaljubljenosti i nedaćama onih koji taj osećaj ne umeju da zauzdaju. Trčanje na plaži sa mladim sisićima, ispijanje piva s hipsterima… Odlazak na posao na koji mu se ne ide, iako je evidentno više nego kvalifikovan za njega. Kostas po prvi put živi život punim plućima.

Na kraju se sve svelo na scenu koja izgleda kao da je iz lošeg domaćeg filma iz dvehiljaditih. To me je prilično razočaralo. Kostas je lepo izgrađen lik i uraditi mu to na kraju nije fer i malo je far fetched. Reditelj je evidentno imao neke svoje razloge.

DONIRAJTE

Iznenađujuć je broj popularnih melodija u filmu, na trenutke se čini da je budžet za rasvetu otišao na muziku. Montaža je super, čini da relativno spor film koji se oslanja na atmosferu prođe bezbolno. Velika pomoć je sjajna gluma samog Makisa Papadimitriua (Kostas) kao i te nesretne, vazda gole Ane koju igra Elli Trigou. Takođe, svi koji glume lokalce pomažu da sve izgleda pravo.

Bez poslednje scene, TOPLOTNI UDAR je odličan film.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: