fbpx
U MUZEJ! #MarkYourOwn

U MUZEJ! #MarkYourOwn

u muzej
photo copyright: NikolaTeslaMuseum.org

Često me pitaju da li sam bio u ovom ili onom novom klubu, kafiću, restoranu. Često odgovorim jednom rečju – ne. Iako je kultura provođenja vremena na takvim mestima simbol ovog grada, voleo bih da sugrađani shvate da postoje mesta za bleju – zabavna, korisna mesta za bleju za koju vam ne treba puno para. Koliko ćete vremena tamo potrošiti je samo do vas. Idite u muzej.

Kao što ste verovatno videli, skoro sam bio u Muzeju istorije Jugoslavije (koji će se u narednom periodu verovatno preimenovati u adekvatnije ime – Muzej Jugoslavije). I tamo ima jedan infografik koji pokazuje posetu tom konkretnom muzeju od otvaranja do danas. I poražavajuće je. Ukupan broj posetilaca za 2016 je mali, a taj muzej je najposećeniji domaći muzej svake godine. Ono što vam pružaju za 400 dinara je predobro, možete tamo da provedete i ceo dan ako želite, toliko toga ima.

Zašto ne biste otišli u Muzej Nikole Tesle? Dobro, narednih nedelju dana se renovira, ali inače. Institucija koja se zove Muzej grada Beograda se sastoji od 8 muzeja i 18 legata koje možete da posetite, poput Konaka Knjeginje Ljubice kao lagane istorijske šetnje ili Muzeja banjičkog logora koji je zamrzao u vremenu ono najgore, što svako treba da vidi što pre, u kojoj god da je fazi života.

U krajnjoj liniji, idite u beogradski zoo vrt. Mart je počeo, lepo je vreme. Ja sam rešen da otkrijem što više. U narednom periodu idem po muzejima i ako želite možete da mi se pridružite. Idemo zajedno u muzej. To će biti šetnja, zezanje i #BlejaSaLunijem na najlepši mogući način.

#MarkYourOwn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: