fbpx
Logan / Logan (2017)

Logan / Logan (2017)

Reditelj je ozbiljno pristupio temi, rešen da napravi umetnost. Da Vulverin nije s vremena na vreme zaboo svoje kandže u nečiju glavu, mislio bih da gledam još jednog vabitelja oskara sa teškom, emocionalnom pričom i gomilom dece k’o sa Unicefovih razglednica.

Nemojte da vas naslov filma zavara, ne postoje nikakve veze sa aktuelnim stripom Old Man Logan, osim činjenice da je Vulverin rešen da ne koristi kandže jer je mnogo star te 2025. godine. Džejms Manigold je rešio da izgura neku svoju priču i praktično sahrani X-Mene za Fox, kao pripremu za nove likove novih filmskih serijala istih tih mutanata.

Ovo je najkoherentniji X-Men film do sad, ali mnogo manje spektakularan nego, recimo, Vulverin dvojka. Sva ta priča, omaž filmu Šejn, razuzdane emocije… nisam mogao da se svrtim u sedištu. Prosto mi je bilo neprijatno. Čovek ima očekivanja od Vulverina i ta očekivanja su ispunili i on i test objekat X-23, ali kada frka na platnu splasne – malo mi se gleda na sat. Problem je verovatno u meni, svakako sam netolerantan na bespotrebno dugačke filmove.

Da li je Džejms uradio dobru stvar? Uopšte ne mogu da kažem sa sigurnošću. Na žalost, nisam sačekao da vidim reakcije publike, žurio sam na drugu projekciju.

UPDATE: Mnogo ljudi odlično reaguje na film i trenutno je najgledaniji strani film u Srbiji zahvaljujući od-usta-do-usta marketingu. Ima dosta publike koja je reagovala kao i ja, ali loših komentara baš i nema (kažu čak i zaposleni u bioskopu). Nekim mojim kolegama je ovo čak film godine.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: