fbpx
Lepotica i Zver / Beauty and the Beast (2017)

Lepotica i Zver / Beauty and the Beast (2017)

Rimejk animiranog filma “Lepotica i zver” je fantastičan. Filmu ništa ne može da se zameri. Scenografija i kostimi su super, gluma je kako treba, pesme su sve tu plus dodatne iz brodvejske verzije. Izuzetno šarmantno ostvarenje. Činjenica je da su neki kadrovi preslikani iz crtaća, ali ono što je dodato je oplemenilo doživljaj. Zaista imate doživljaj ozbiljnog mjuzikla više nego “još jednog Diznijevog rimejka Diznija”.

Ovaj pasus je isključivo vezan za sinhronizovanu verziju… Ono što mi je najviše smetalo je nedostatak lipsinka, odnosno glasova koji se ne poklapaju ni u govoru ni u pesmi. To je manje primetno u animaciji, a izuzetno frustrirajuće u krupnom kadru. Ako sam ja mogao u Trolovima da napravim stihove koji se maksimalno poklapaju sa originalnim otvaranjem usta, mogao je i ovaj neko ko je prevodio film i pesme da obrati pažnju, pošto za igrani film to mora da bude još rigoroznije. No dobro, deci je ionako svejedno. Nije da će izaći pevajući iz bioskopa, ali ajde. Pevački, sve je savršeno. Glavna glumica koja daje glas Bel je promašen kasting, ali su Vojin Ćetković i Đorđe David kao Gaston sjajni i odlično uklopljeni. Zapravo sve uloge su glumac+pevač. Od pevača možete čuti Lejlu Hot, Srđana Moby Dicka, Ljubu Ninkovića i Saleta Sedlara. Srpska replika Diznijevog hora je besprekorna. I na kraju – miks je mlak. To je sad već uobičajena pojava za bilo koji mejdžor studio koji posluje na našem tržištu. Glasovi su, što bi Amerikanci rekli, “in your face”, a muzika je negde tamo iza. Znajući da miks radi jedan neki studio u inostranstvu za 80 zemalja sveta, ti ljudi pristupaju prilično olako miksu zvuka koji bi trebalo za svaku zemlju da se prilagodi. No, to nam je što nam je.

Imajte na umu da film traje dva sata i deset minuta pre nego povedete premalu decu. Super je za malo stariju decu, ako vam kao roditelju ne smetaju smešno blagi gej odnosi između Gastona i Le Fua, te pomenuta dužina trajanja. O tim gej elementima se puno priča, ali internetu najproblematičniji fragment finalne scene kad se dva muškarca uhvate za ruke i odu van kadra zapravo sam propustio. Ono – ispala mi kokica iz usta i ode kadar u nepovrat, kao i kokica na pod. Ja vam film preporučujem, a vi vidite šta ćete.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: