fbpx
Zakon noći / Live by Night (2016)

Zakon noći / Live by Night (2016)

zakon noći

Film ZAKON NOĆI drži pažnju. I to je otprilike sve. Ako bih morao da sumiram film u jednoj rečenici, ona bi išla otprilike ovako: Izuzetno spor, mestimično predvidljiv film sa polu-izgrađenim likovima i radnjom koja ima smisla samo u sekvencama koje, kada se spoje, pomalo vređaju inteligenciju gledaoca. Možda je i do literarnog predloška, nisam čitao pa ne znam, ali sumnjam da je to slučaj pošto je knjiga dobila Edgara (nagradu za najbolju misterioznu fikciju godine).

Činjenica je da svi glume super, Zoe Saldana je manje iritentna nego inače (baš mi je smetala u STAR TREK BEYOND). Fotografija je odlična, ima puno rediteljskih rešenja koja mi se sviđaju, ZAKON NOĆI je jako dobro montiran (sporoća je do režije) i ima super dizajn zvuka. Ukoliko gledate film u društvu, spremite rum, u duhu prohibicije, kako biste mogli da zaigrate “U kojoj seriji je igrao ovaj glumac?” pa ko pogodi pije, a ko ne pogodi nek isto pije, onda će film možda teći brže.

Iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga vam preporučujem film ZAKON NOĆI. Valjda zato što nije kompletno smeće, a Ben Aflek je prilično dobar reditelj uprkos ovom dramaturški lošijem pokušaju.

OCENA:

3.5

One Reply to “Zakon noći / Live by Night (2016)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: