fbpx
Ubistvo u Orijent Ekspresu / Murder on the Orient Express (2017)

Ubistvo u Orijent Ekspresu / Murder on the Orient Express (2017)

ubistvo u orijent ekspresu

U stanju sam da uživam u onome što je Agata Kristi stvorila – iznova i iznova. Ipak, po čemu se ovo UBISTVO U ORIJENT EKSPRESU razlikuje od ostalih? Ima CGI voz, CGI sneg, planine gde im mesto nije (u hrvatskoj ravnici) i predugačak kraj nedostojan literarnog remek-dela. Kenete Brano, ponovo si omašio tajminge!

Radije pogledajte film iz sedamdesetih ili, još bolje, epizode serije POARO po ovom istoimenom romanu. Dobićete svedeniju produkciju, ali bolju glumu i realističniju postavku. Ovakav film se gleda samo zbog gomile poznatih glumaca, što svakako nije dovoljno samo po sebi. Reditelj, kao i u svaki svoj film, unosi određenu dozu pretencioznosti i razvodnjava materijal kako bi postao prepoznatljivo kenetbranski aritmičan.

Kapiram da je UBISTVO U ORIJENT EKSPRESU film za domaćice, koje povremeno izađu iz kuće da pogledaju i nešto drugo osim Halmarkovih TV drama i celodnevnog programa kanala Fox Life. Odličan potez domaćice! Vi ostali bolje gledajte THE BOOKS OF KNJIGE: SLUČAJEVI PRAVDE u bioskopskoj sali pored.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: