fbpx
Gravity

Gravity

ENG
A lot of unpleasantness. My palms were sweating, I was tense and I was breathing heavily. I think this movie is not for the people who get high anxiety and panic attacks. Just like Hitchcock’s “Rope”, this film is also made from several shots, although artificially created from pretty realistic CGI elements. In technical terms this lone woman journey from ceiling to the floor looks great.

SER
Užasna neprijatnost. Dlanovi su mi se oznojili, sve vreme sam se nervirao i teško disao. Mislim da ovo nije film za ljude sklone napadima panike. Poput Hičkokovog “Konopca”, ovaj film je takođe iz svega nekoliko kadrova, mada je za razliku od gorepomenutog sklopljen iz niza sitnih delova spojenih prilično realističnim kompjuterski generisanim elementima. U tom smislu, ovaj put jedne žene od plafona do poda izgleda sjajno.

Evo jedne zanimljivosti. Brat reditelja Alfonsa Kuarona je snimio kratak film u kome čovek sa Zemlje komunicira sa likom Sandre Bulok koja se u tom trenutku nalazi u letelici Sojuz. Ta scena je zapravo u ovom filmu, samo je vidimo iz “svemirske” perspektive. Kratki film se odigrava na Zemlji u istom trenutku.

One Reply to “Gravity”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: