fbpx
Noć uoči Božića / The Night Before (2015)

Noć uoči Božića / The Night Before (2015)

Noć uoči Božića

Možda sam filmu NOĆ UOČI BOŽIĆA dao veću ocenu nego što je zaslužio, ali ne shvatate koliko sam se zabavljao. Sve vreme sam bio na ivici suza radosnica zbog toliko stvari koje su se desile na ekranu.

Radnja filma je idealna za komediju situacije – tri, slobodno mogu da kažem, kretena (Džozef Gordon-Levit, Set Rogen i Entoni Meki) pokušavaju da nađu najbolju Božićnu žurku u gradu. Ona im izmiče godinama i sada kada su matori izgubljeni slučajevi, rešeni su da pokušaju poslednji put da je pronađu. Naravno da NOĆ UOČI BOŽIĆA ima šakohvate droge, hektolitre alkohola, religijske elemente i supruge, ali takođe ima i gej Džejmsa Franka. A to je najbolja verzija Džejmsa Franka koju sam do sad video.

DONIRAJTE

Ako poslušate moju ocenu i odgledate film sigurno ćete zažaliti, ali takođe može da se desi da vam, bar na trenutak, ovo zaliči na najbolji film ikad. Pogotovu ako ste u životu barem jednom uzeli bilo koju drogu, ili ako znate makar jednu poznatu ličnost, ili ako ste devojci izjavili ljubav “like a wrecking ball”.

Sve u svemu, sjajan film – pogotovu za stonere, kada je ova ekipa iza i ispred kamere u pitanju. Svoju mini-kritiku ću završiti stihovima:
“I will be your father figure,
Put your tiny hand in mine…”

OCENA:

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: