fbpx
Ice Age: Collision Course

Ice Age: Collision Course

Nisam bio u bioskopu zbog Ledenog Doba još od Ledenog Doba 2. Trojku sam gledao kod kuće, dok sam četvorku u suštini ignorisao. Imam utisak da ti crtaći ne znaju šta žele da budu. Pritom mi noseći junak nikada nije bio lenjivac Sid, već ona retardirana sabljozuba veverica koja juri onaj nesretni žir od ledenog doba pa sve do velikog praska.

I ovoga puta sabljozuba veverica nije izdala hardkor, ali onaj što je smislio film bogami jeste. I to onog trenutka kada je rešio da pošalje vevericu u svemir gde ova, zbog esencijalnog nepoznavanja komandi letećeg tanjira, izudara planete poput loptice u fliperu iz osamdesetih i tiltujući završi na marsu.

Kao i svaki crtani iz ovog serijala, scenaristi se hvataju za animiranu slamku u presudnim trenucima i ovaj film odlazi u sve veću opskurnost. Naravno, na kraju pobeđuje snaga volje i familija i sve lepo, onako američki.

Ovaj crtani je baš za malu decu, svi ostali će da požele da se izbodu nožem. Stoga je sinhronizovana verzija baš super, jer u suštini inače baš nije. Glumci ovog puta zvuče kao da se nisu trudili (što je možda i do režije), pogotovo naš pandan Reju Romanu – Nikola Đuričko i Isidora Minić koja daje glas njegovoj animiranoj supruzi slonici Eli. Srđan Miletić je sjajan kao Sid, kao i Maša Dakić kao Breskvica. Svaka čast ekipi za obradu pesme My Superstar (Jessie J), jer kada čujete original na kraju shvatite koliko je prepev dobar. Inače, morao sam da guglam ko da je glasove jer u delu odjavne špice gde se pojavljuju likovi i imena glumaca, strani glumci su skinuti, ali domaći glumci nisu stavljeni na njihovo mesto. Tako da je odjavna špica na premijeri, sticajem okolnosti, bila prazna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: