fbpx
Nindža kornjače: Izvan senke / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Nindža kornjače: Izvan senke / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Nindža kornjače: Izvan senke

Na žalost, NINDŽA KORNJAČE: IZVAN SENKE je dečji film sa, verovatno, najgore sklepanim scenariom ove decenije. To što glumcima izlazi iz usta je, blago rečeno, tragično. Mislim, čak i za film u kome su glavni junaci tinejdžeri, to jest nindže, a zapravo mutirane kornjače.

Pokušaj da se napravi nešto za fanove je evidentan, jer u ovom filmu imamo barem pet likova koje smo voleli iz one prve animirane serije koja je kod nas išla na RTB1 pod svima nam omiljenom sinhronizacijom. Međutim, nije najjasnije zašto je Majkl Bej rešio da pokuša ponovo nakon što se ni prvi deo, jednostavnijeg naziva – NINDŽA KORNJAČE, nije bog zna koliko proslavio. Možda je dodavanje likova koji su nam poznati korak napred, ali korak napred od brda balege nije predaleko.

Postoji nekoliko zanimljivih trenutaka, poput raznosača pica na početku filma koga glumi ko-autor kornjača Kevin Istmen ili susreta Nindža kornjače i Transformersa ili prvog pojavljivanja Kranga, pa čak i činjenica da nova, otrcana verzija špice crtane serije iz devedesetih ovde služi kao muzika za odjavnu špicu. Definitivan minus su Kejsi Džons koga igra Stiven Amel, a koji je predstavljen kao blago retardiran, zatim Bibop i Rokstedi koji su potpuno retardirani i Sekač koji je fejk i nebitan. Srećom, tu je Megan Foks da nam miluje očni živac.

DONIRAJTE

Moram da napomenem da NINDŽA KORNJAČE: IZVAN SENKE nije dosadan film, da CGI iznenađujuće dobro funkcioniše i da kornjače provode više vremena na ekranu u odnosu na prvi deo. 3D je katastrofa jer sa svim skokovima koje kornjače prave, sve što dobijete su glavobolja i mutan vid i to u ključnim akcionim sekvencama.

OCENA:

2.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: