fbpx
Ghostbusters

Ghostbusters

Iznenađujuće dobar film! Kao i ti, imao sam nikakva očekivanja i ako za razliku od tebe nisam plakao nad svojim detinjstvom jer je i originalni film iz 1984. u suštini kontemporarno govance, koje uprkos tome posmatramo sa velikom dozom nostalgije i ljubavi prema reditelju i glumcima.

Ovo je retko dobar reboot i moram da priznam da je jedan od zabavnijih filmova leta 2016tog. Glumačka postava je odlična (mada su epizode bukvalno prenesene iz filma The Boss iz nekog razloga, a taj razlog definitivno nije reditelj). Kristen Vig je malo u svom SNL maniru, Melisa Mekarti je u ovom filmu manje-više normalac, što je šteta, Lesli Džounz je odlična, a Kejt Mekinon je pokidala celuloid, iako takođe u svom SNL maniru.

CGI varira od “sjajno” do “kao jebena igrica” što je muka skoro svih igranih filmova koji dolaze iz Holivuda danas. No, za ovakav film to nije od presudnog značaja. Što se narativa tiče, u trenucima je bolji od originalnih filmova. Negativac je prilično dobar i veća uloga je data asistentkinji Goustbastersa. Da li sam rekao asistentkinji? Mislio sam asistentu, mentolu, Kevinu (Kris “Tor” Hemsvort). U filmu takođe dobijate nastanak Goustbasters logotipa, nabavku automobila i sjajne kratke kameo uloge originalne postave Goustbastersa (bez pokojnog Harolda Ramisa, kome je film posvećen, kao i Rika Moranisa jer se penzionisao). Ako ostanete do kraja, tokom odjavne špice imate PLESNU NUMERU koja inače nije u filmu, što pokretna slova čini izuzetno zabavnim. I na kraju – after credits scene! Za one najlojalnije posetitelje bioskopa ostaje još jedna scena koja najavljuje potencijalni drugi deo. U mojoj sali u nedelju popodne, tu scenu je videlo samo nas troje. Beogradska publika je, kao i uvek, nakaradna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: