fbpx
Elvis & Nixon (2016)

Elvis & Nixon (2016)

ELVIS & NIXON

ELVIS & NIXON je kakav filmčić? Sladak filmčić! O ovom sastanku iz pakla sam čuo i pročitao razne priče. Inspirisan najpopularnijom fotografijom američkog Nacionalnog arhiva na kojoj se Elvis rukuje sa predsednikom Niksonom u ovalnoj sobi Bele kuće, film ima za cilj da oživi događaje koji su se desili neposredno pre i nakon nastanka ove fotke. Mislim, u pitanju je bukvalno pola dana u životu ove dve osobe. Humor dolazi iz činjenice da je ovde Elvis u svojoj ludačkoj fazi, dok je Nikson jedan lažljivi prefrigani političar koji, u suštini, ne zna šta ga je snašlo.

Dok je moja devojka (i veliki Elvisov fan) vrlo skeptična kada je Elvisovo ponašanje u filmu u pitanju, ja sam siguran da se sve odigralo skoro baš ovako. Uostalom svedoci ovog susreta su još uvek živi. Od nekoga je anegdota, od koje su stvorili ovaj film, morala da dođe.

DONIRAJTE

Zbunjuje izbor glumca koji glumi Elvisa. U pitanju je Majkl Šenon i ne mogu da kažem da je kasting loš, čak naprotiv. Njegov Elvis je spektakularan i jedino što može da vas odbije je činjenica da Šenon ne liči na Kralja bog-zna-koliko. Kevin Spejsi je vrsan glumac i njegov Nikson je baš kako treba. Konzervativan, nakrivo nasađen i u svemu tome čak i šarmantan.

Rediteljka Lajza Džonson na pitak način prikazuje ove ljude i pravi zanimljiv i dinamičan film koji drži pažnju, ali koji definitivno nije “za sva vremena”. ELVIS & NIXON je mali i jeftin Amazonov film, odličan za kućnu projekciju.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: