fbpx
Čuvari plaže / Baywatch (2017)

Čuvari plaže / Baywatch (2017)

Čuvari plaže

Zabavan pokušaj oživljavanja TV serije ČUVARI PLAŽE koja je obeležila devedesete, uz samokritički osvrt. Bejvoč je bio savršen onakav kakav se i emitovao, dok ova verzija ima previše mana uprkos jakoj želji da je fanovi prihvate. Ta želja je toliko snažna da autori brljaju dovodeći stare zvezde u svojstvu on-screen savetnika, što se čini kao pogrešan pristup, dok gaze po improvizacionoj komediji koliko je god to moguće za potencijalni letnji blokbaster.

DONIRAJTE

Iako postoje sekvence koje zaista izazivaju smeh na glas, to je uglavnom pri početku, a svakako pre sredine filma. Kada komedija postane kvazi-triler akcionih tendencija, film se slomi na tri polovine. Dodatno ulje na vatru mediokriteta, u kojoj ovaj film gori, doliva jeziva animacija upravo vatre u sceni sa zapaljenom jahtom. Šta god da možemo da zamerimo originalnoj seriji, veliki broj pravih eksplozija zaista ne možemo. Grehota je da visokobudžetni holivudski film ne iskoristi praktične efekte za scene eksplozije i požara. To mi je definitivno najveća zamerka jer stravično bode oči.

Ipak, određeni šarm postoji. Zek Efron i Dvejn Džonson su odličan buddy-buddy par, a devojke su stvarno slatkiši i toga se definitivno ne stide. Film ČUVARI PLAŽE insistira da većina komičnih delova budu šale sa kurcem i sisama, ali to definitivno nikome u bioskopskoj sali nije smetalo.

Čak naprotiv.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: