fbpx
Bauk Internet Kartica (Moj Post Sa Blic Bloga)

Bauk Internet Kartica (Moj Post Sa Blic Bloga)

Danas nam je baš divan dan. Hladno je za primer a sneg se uprkos tome topi u blatnjave bare koje automobili gumama istiskaju na prolaznike koje vetar nosi po ulici. Poželeo sam da ne izađem napolje ali me je muka ipak naterala. Kada kažem muka, mislim puna bešika mog malog psa.

Dok me je kuče jadnog šetalo po ledu i vetru, naišao sam na svog poštara. Mislim, nije on stvarno moj ali sto godina je tu i fin je čovek pa ga tako mi stanari zgrade svojatamo. Za poštare stvarno važi ona čuvena «ni kiša ni sneg ni vetar…» pa je tako Brka bio na zadatku uprkos vremenkim neprilikama.

Razmenili smo koju uljudnu i čovek je brže bolje ušao u zgradu da se zgreje, te da nam podeli ono čemu se najmanje radujemo. Račune.

Znate ja već godinu dana imam neku internet karticu, poput kreditne kartice, sa kojom mogu da kupujem stvari na internetu. To je većini ljudi užasan bauk. Šta ako mi ne stigne paket? Carinici su stoka, kradu! Šta ako mi ukradu broj kartice i onda neko nešto kupi na moj račun? Kako se ovo uopšte koristi?

E pa ovako. Paket UVEK stigne. A ako ne stigne, velike internet radnje poput Amazona vam pošalju drugi! Carinici više nisu stoka i  ne kradu jer ne smeju. Ako ih uhvate (a danas sve prolazi kroz kompjutere pa tačno znate gde vam se paket nalazi u datom trenutku) gube posao. Jednačina je jednostavna.

Broj kartice, činjenica je, zaista može da dospe u pogrešne ruke. Ali na malim i nesigurnim sajtovima. U velikim internet prodavnicama poput pomenutog Amazona ili Book Depositoryja (gde možete kupiti knjige bez poštarine) sigurnost je na vrhunskom nivou. Uostalom internet katica se razlikuje od ostalih po tome što na nju stavljate sreddstava koliko vam je u tom trenutku potrebno. A tokom ove godine kod nas će proraditi i PayPal koji je nejsigurnija varijanta plaćanja preko interneta.

Kako se kartica koristi, to će vam objasniti u banci. A samo plaćanje na sajtu je inače lak posao koji zahteva elementarno znanje engleskog jezika i malo pažnje. Ne može puno da se pogreši a i sve se lako izmeni čak i da do toga dođe.

Ovim putem molim sve svoje prijatelje kojima sam do sad izlazio u susret da izvade sami svoje kartice jer sam se smorio uplaćujući njihovu lovu na svoj račun i primajući njihove pakete na svoju adresu. Tako je. Znate ko ste. Heh.

Vratimo se sada na sneg i led. Kuče je završilo svoje fiziološke potrebe, za kučetom je počišćeno jer nije u redu ostavljati đubre za sobom, ključ od kapije samo što nije pukao u bravi od zime. Poštar Brka izlazi i kaže da me čeka nešto što je jedva nagurao u sanduče.

Od danas sam ponosan vlasnik potpisanog debi CDa grupe Chester French! A dobio sam i besplatne nalepnice. Hvala članovima benda, internetu, internet kartici i poštaru Brki!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: