fbpx
The Visitors: Bastille Day

The Visitors: Bastille Day

“Posetioci” su mi bili omiljeni francuski filmovi, do 2005te sam ih gledao nebrojeno puta. Naravno u to ne računam američki rimejk, iako sam i njega gledao dva puta (što je dva puta više nego potrebno). Zato sam sa nestrpljenjem otišao u bioskop da vidim šta su nam to spremili 20 godina kasnije.

Ponovo se ispostavilo da nije dobro imati visoka očekivanja. I nisam ih imao. Odlično je što se direktno nastavlja na drugi deo, a činjenica da su glavni junaci omatorili, čarobnjak objašnjava, je zbog toga što se stari deset godina na dve nedelje boravka u hodnicima vremena. Ima sjajnih fora i najbolje ih iznosi Smrda Mudić, najpre jer je Kristijan Klavir napisao scenario i producirao film. Međutim, oseća se doza straha koproducenata i to se manifestuje jeftinom scenografijom, kombinacijom studija i čeških sela i gradova. Vidi se svaka “američka noć” (kada se večernje scene snimaju danju), vidi se osrednja kolor korekcija, fali muzike i ima previše dijaloga u odnosu na konkretnu fizičku komediju, po kojoj je serijal postao poznat.

Da li nam je trebao treći deo? Zašto da ne?! Kada ova dva srednjevekovna kretena napokon prođu iz Robespjerovog vremena, nađu se u novoj epohi, ostaju zarobljeni u potencijalnom četvrtom delu koji bi mogao da funkcioniše samo ako se ne štedi baš ovoliko. Pogotovo na šakama.

One Reply to “The Visitors: Bastille Day”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: