fbpx
Star Trek Beyond

Star Trek Beyond

Prvi deo reboota je bio okej, drugi baš ne, ali treći deo udara u svaki nerv uvezan u sistem za gikovštinu vašeg tela. U istom filmu opraštamo se od Spoka i glumca koji ga je igrao decenijama, opraštamo se od Antona Jelčina kome je u ovom filmu poslednja uloga, pozdravljamo kompletnu ekipu koja je prvobitno istraživala svemir na malim ekranima i na taj način proslavljamo 50 godina franšize koja u svim svojim usponima i padovima nikada nije izgubila šmek.

Veliki plus za ovaj film je što nije ni malo dosadan. Kada kažem ni malo, zaista to i mislim. Ne postoji sindrom modernog filma. Sajmon Peg je pokidao scenario, a ujedno i svoju ulogu. Takođe pozdravljam novu junakinju Džejlu koju je sjajno iznela Sofia Butela (ili Buteja, nisam siguran). Još jedna mnogo gotivna stvar je muzika, i ona orkestrirana kompozitora Majkla Đakina, a bogami i ona komercijalna. Džastin Lin me je prijatno iznenadio, najpre jer od reditelja Fast & Furious ne možeš da očekuješ previše.

Generalni doživljaj mi je da Džin Rodenberi ne bi bio ni malo razočaran dramskim, a ni tehnološkim elementima ovog ostvarenja. U trenucima sam imao doživljaj kao da gledam ritmički i scenaristički superiorniju verziju Star Trek Nemesis ili tako nekog Next Generation filma, zbog obilja akcije i te vrste negativaca koje imaju nastavci s kraja prošlog i početka ovog veka.

U svakom slučaju, ne propustite ovaj letnji hit, moja devojka je uživala iako nije gledala ni jedan Star Trek, bio to film ili serija.

One Reply to “Star Trek Beyond”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: