fbpx
Zakon noći / Live by Night (2016)

Zakon noći / Live by Night (2016)

LIVE BY NIGHT drži pažnju. I to je otprilike sve. Ako bih morao da sumiram film u jednoj rečenici, ona bi išla otprilike ovako: Izuzetno spor, mestimično predvidljiv film sa polu-izgrađenim likovima i radnjom koja ima smisla samo u sekvencama koje, kada se spoje, pomalo vređaju inteligenciju gledaoca. Možda je i do literarnog predloška, nisam čitao pa ne znam, ali sumnjam da je to slučaj pošto je knjiga dobila Edgara (nagradu za najbolju misterioznu fikciju godine).

Činjenica je da svi glume super, fotografija je odlična, ima puno rediteljskih rešenja koja mi se sviđaju, film je jako dobro montiran (sporoća je do režije) i ima super dizajn zvuka. Ukoliko gledate film u društvu, spremite rum, u duhu prohibicije, kako biste mogli da zaigrate “U kojoj seriji je igrao ovaj glumac?” pa ko pogodi pije, a ko ne pogodi nek isto pije, onda će film možda teći brže.

Iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga vam preporučujem film. Valjda zato što nije kompletno smeće, a Aflek je prilično dobar reditelj uprkos ovom dramaturški lošijem pokušaju.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: