fbpx
Opasnost iz dubine / The Shallows (2016)

Opasnost iz dubine / The Shallows (2016)

Prolete film, mislio sam da je trajao samo sat vremena (a trajao je sat i po)! U današnje vreme to je za svaku pohvalu. Osim što proleti u jednom dahu, treba napomenuti da film nije horor već neka vrsta drame sa pojačanom tenzijom. Tu i tamo se desi da vas ajkula isprepada, ali više je do zvuka.

Priča glavne junakinje je prilično naivna i ne uvuče vas bog-zna-kako, a pošto je glumi Blejk Lajvli, jedina misao je “kada će da se pojavi ajkula i da pojede ovu čepulju”. Postoje te jezive scene surfovanja, gde su neverovatno nezgrapno nasadili glavu Blejk Lajvli na telo profesionalne surferke. Ne znam čije je dupe, ali je sjajno za razliku od glave.

Čim je ajkula napadne – film proceveta! U tim situacijama beznađa je lako poistovetiti se sa junakinjom, uhvatio sam sebe da razmišljam da li bi ja to tako radio kako je ona uradila. Sporedni likovi su super iako ih nema mnogo. Još jedna posebna pohvala za Stivena Galeba, odglumio je za sve pare.

Vredi napomenuti i da je tim srpskih animatora radio efekte za film, a to sam saznao tako što su sedeli red ispred mene i divili se svojim imenima na odjavnoj špici. Razrešenje je solidno, dostojno Holivuda, iako mi je jako smetala onirička scena sa majkom (ko razume shvatiće, ko pogleda videće).

Sve u svemu solidan film koji drži pažnju i odličan je za prvi sastanak sa ljubljenom/ljubljenim. Pa kad iskoči ajkulica, drž ne daj, ispipaj jel sve kako treba! Strasti će se ipak ubrzo smiriti, jer je na ekranu Blejk Lajvli, anti-seks na dve noge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: