fbpx
Tajne avanture kućnih ljubimaca / The Secret Life of Pets (2016)

Tajne avanture kućnih ljubimaca / The Secret Life of Pets (2016)

TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA

Film TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA (sigurno ste videli plakat i pomislili “koji je ovo film LJUBI MACA?!”) zanimljivo je delo ljudi koji su nam prošli put podarili minionse u istoimenoj dugometražnoj avanturi, a ne previše uspešnoj umetnički i zanatski gledano. Ovaj put je sve kako treba. Animacija je sjajna. Pokreti životinja su na Diznijevom Bambi nivou – svako ko je imao psa ili mačku može da prepozna pokrete i tipično ponašanje, pa čak i sitne tikove, svojih ljubimaca u ovim likovima.

Nikada do sad nisam razumeo kada za film kažu da je šarmantan. E pa, ovaj film je upravo to – šarmantan! I izuzetno zabavan.

U bioskopu sam gledao nesinhronizovanu verziju bez titla i, iako se niko ne izdvaja do, možda, Kevina Harta u ulozi zeke, gluma je odlična. Za razliku od svog stend-apa na stadionu, Hart ovde zapravo doprinosi komediji. Priča je dovoljno zabavna za odraslu osobu i ima dosta smeha, najpre zasnovanom na slepstiku. Ritam je dobar, nikome u sali nije bilo dosadno. Deca su uživala i navijala!

Iako višestruki omaž nizu animiranih filmova tipa OLIVER & COMPANY ili THE GREAT MOUSE DETECTIVE, to nikome ne znači bog-zna-šta osim mojoj generaciji. Na kraju krajeva, film se i dalje oseća sveže. Iako postoje izuzetno emocionalni delovi, a neretko se pominje i smrt, to nikad ne ide u Pixarovski ekstrem gde nekome zaginu keva i/ili ćale u prvih 10 minuta filma. U ovom filmu to ide lakše i u naznakama, a ne stignete da budete preterano tužni jer ubrzo ide nova salva smeha.

3D je sasvim pristojan, nije napor za oči. Pre filma je prikazan novi kratki MINIONS crtać, a u LJUBI MACI se, takođe, pojavljuje baštenski patuljak iz tog kratkog filma. Slatka fora.

U svakom slučaju velika preporuka za sve koji ovo čitaju. Film TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA je odlična zabava koja, u zavisnosti koga vodite, može biti i porodična.

OCENA:

5

One Reply to “Tajne avanture kućnih ljubimaca / The Secret Life of Pets (2016)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: