fbpx
Greben spasa / Hacksaw Ridge (2016)

Greben spasa / Hacksaw Ridge (2016)

Odličan film, iako prilično dug. Siže filma možete pogledati na letterboxdu ili imdb-u i neću vas smarati time. Tema je sjajna, film je po istinitoj priči i realnoj osobi. Režija je standardno dobra, jer je iza kamere Mel Gibson.

Gledao sam nekoliko filmova sa Terezom Palmer i ovo je prvi koji nije kompletno smeće. Odlično je izabrana i jebeno je seksi. Svi ostali glumci su super, ali ne mogu da kažem da mi je bivši Spajder-men baš leg’o u naslovnoj ulozi. Čak mi je zanimljivo i to što njegov i lik njegovog brata kad su bili mali, deca glumci odgovaraju perfektno svojim odraslim pandanima, samo ako se uloge zamene. Kasting me je u tom smislu zatekao, baš zato što sve ostalo funkcioniše tako dobro.

Scene borbe su baš onakve kakvim zamišljamo bitku, nije bilo poštenog ratovanja na filmu još od Redova Rajana. Čika Mel je uradio jednu, verovatno pametnu, stvar i u dva navrata postavio krupno lica neprijatelja kad im se najmanje nadaš – sa sve horor stingerima. Bukvalno je ceo bioskop poskočio iz svojih stolica, kokice su poletele svuda, ljudi su pljuvali kolu. I to je taman fino na nekih sat i kusur, oduzme ti dan života i resetuje te za narednih sat vremena filma. Takođe, odjavna špica uz dokumentarne elemente je super dodatak. Iako pun nekih klišea i često u dramskim delovima corny-as-hell, film se odlično drži do kraja.

Žao mi je što se ne daje duže u Cineplexxu. Danas je bio pretposlednji dan i sala je na obe projekcije bila puna. Možda bi ga trebalo zadržati još nedelju dana, ali to je već do prikazivača.

OCENA:

One Reply to “Greben spasa / Hacksaw Ridge (2016)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: