fbpx
Lego Betmen Film / The Lego Batman Movie (2017)

Lego Betmen Film / The Lego Batman Movie (2017)

LEGO BETMEN FILM

Deca su preplavila bioskop i film je počeo. Petnaest minuta kasnije jedno po jedno dete, sve do kraja filma, napušta bioskopsku salu. Osim što je više za roditelje nego za decu, titlovana verzija filma LEGO BETMEN FILM je evidentno pakao za roditelje i manju decu, što pokazuje koliko je sinhronizacija zapravo delotvorna za publiku. Što je tužno na drugi način, pošto sadašnja deca gube ono što smo mi imali, a to je učenje jezika uz film i crtaće.

Sve to na stranu, LEGO BETMEN FILM je jedan od najboljih filmova o Betmenu koji sam ikada gledao, a gledao sam sve. Sitne fore poput Bat-Shark-Repellant spreja (iz filma BATMAN THE MOVIE iz 1966.) su me definitivno kupile. Ne znam kako celokupna nerdovsko gikovska kultura ne bruji o genijalnosti ovog crtaća samo zbog činjenice da se Betmen bori protiv Sauronovog oka (iz trilogije GOSPODAR PRSTENOVA) ili Daleka (zlih vanzemaljaca iz TV serije DOKTOR HU).

Ukoliko nemate pojma o čemu pričam, pitajte svog drugara gika, on će vam objasniti. O Robinu da ne pričam, uživao sam u njegovoj pojavi. Kupio bih njegovu lego figuricu da mi stoji tamo u ormanu sa svim onim Ajronmenovima, Kermitom i Džekom Sperouom.

DONIRAJTE

Jedna falinka ovog filma je kada zapravo pokuša da bude dečji film. I onda ide ono američko o porodici i jedinstvu i timovima koji pobeđuju samo kad delaju zajedno itd, itd. Druga mana je Džoker, koji je previše ležeran, što je razumljivo s obzirom da mu glas daje Zek Galifianakis.

Preporuka od srca za LEGO BETMEN FILM, brzi CGI spektakl, ako ništa drugo na osnovu Betmenovih one-linera ili DC šala na sopstveni račun (SUPER FRIENDS, SUICIDE SQUAD), što su obično najbolje šale. Što se mene tiče ovaj LEGO uradak mi je znatno više prijao od prvog filma LEGO franšize, podjednako upečatljivog imena – LEGO FILM. Jebiga, Betmen je moja šolja čaja.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: