fbpx
Lepotica i Zver / Beauty and the Beast (2017)

Lepotica i Zver / Beauty and the Beast (2017)

lepotica i zver

Rimejk animiranog filma LEPOTICA I ZVER je fantastičan. Filmu ništa ne može da se zameri. Scenografija i kostimi su super, gluma je kako treba, pesme su sve tu plus je dodato par novih numera (koje nisu one iz brodvejske verzije). Izuzetno šarmantno ostvarenje. Činjenica je da su neki kadrovi preslikani iz crtaća, ali ono što je dodato je oplemenilo doživljaj. Zaista imate doživljaj ozbiljnog mjuzikla više nego još jednog Diznijevog rimejka Diznija. Svaka čast reditelju Bilu Kondonu.

Ovaj pasus je isključivo vezan za sinhronizovanu verziju…
Pevački, sve je savršeno. Glavna glumica koja daje glas Bel je promašen kasting, ali su Vojin Ćetković i Đorđe David kao Gaston sjajni i odlično uklopljeni. Zapravo sve uloge su glumac+pevač. Od pevača možete čuti Lejlu Hot, Srđana Moby Dicka, Ljubu Ninkovića i Saleta Sedlara. Srpska replika Diznijevog hora je besprekorna. I na kraju – miks je mlak. To je sad već uobičajena pojava. U Srbiji se sve snimi besprekorno i kada se pošalje na miks dobiju se glasovi, što bi Amerikanci rekli, “in your face”, a muzika tamo negde iza. Znajući da miks radi jedan američki studio za 80 zemalja sveta, ti ljudi pristupaju prilično olako miksu zvuka koji bi trebalo za svaku zemlju da se prilagodi. No, to nam je što nam je.

DONIRAJTE

Imajte na umu da film LEPOTICA I ZVER traje dva sata i deset minuta pre nego povedete premalu decu. Super je za malo stariju decu, ako vam kao roditelju ne smetaju smešno blagi gej odnosi između Gastona i Le Fua, te pomenuta dužina trajanja. O tim gej elementima se puno priča, ali internetu najproblematičniji fragment finalne scene kad se dva muškarca uhvate za ruke i odu van kadra zapravo sam propustio. Ono – ispala mi kokica iz usta i ode kadar u nepovrat, kao i kokica na pod. Ja vam film preporučujem, a vi vidite šta ćete.

OCENA:

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: