fbpx
Pevajmo / Sing (2016)

Pevajmo / Sing (2016)

pevajmo

Možda se nisam smejao na glas, ali mi je feel-good animirani film PEVAJMO jako prijao. Kreatori filma MALCI i trilogije GROZAN JA umeju da naprave likove do kojih vam je stalo iako se često oslanjaju više na fizičku nego na karakternu komediju (ako to uopšte možemo reći za 3D generisane slike), što ovom filmu pomalo i škodi.

Naravno, kasting je predobar. Metju Mekonahej je pravo iznenađenje, ne zbog toga što je iznenadno dobar – on je uvek dobar – nego zato što niko nije navikao da ga čuje u animiranom filmu. Lako se prepozna Set Mekfarlan (zbog serije FAMILY GUY), a prava poslastica je čuti Dženifer Sonders iz ABSOLUTELY FABOULOUS u ulozi Nane.

Ukoliko obratite pažnju na glasove i prepoznate glumce, što i nije teško, desiće se da vam se lice ozari kada shvatite koliko dobro pevaju. Neke glumce prosto ne pojmite kao dobre pevače, a dosta ih ima ne samo talenat već i školovane glasove. Do nas ne dolaze često informacije ko peva na Vest endu ili Brodveju, pa vas animirani film kakav je PEVAJMO dodatno… heh, animira. Teron Egerton peva balade? Uopa!

DONIRAJTE

Pesme koje se pevaju u filmu su pop hitovi, shodno temi – takmičenju talenata. Svu TV čaroliju koju nose AMERICAN IDOL ili THE X FACTOR studio za animaciju Illumination je preneo na veliko platno sa prešarmantnim antropomorfnim životinjama koje su željne slave onoliko koliko su talentovane.

Zbog prepoznatljivih pesama i nesalomive pozitive koju PEVAJMO šalje, cupkaćete u stolici i uživati koliko god godina da imate.

OCENA:

4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: