fbpx
Čuvari galaksije Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Čuvari galaksije Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Čuvari Galaksije Vol. 2

I evo ga, ČUVARI GALAKSIJE VOL. 2 – blokbaster godine! Nastavak koji je obogatio serijal, a tek o bukvalnom obogaćivanju korporacije Dizni nećemo ni da pričamo. Film sa 5(!) mid-credits i post-credits scena i genijalnim kameo pojavljivanjima. Film u kome se na zabavan način objašnjavaju Sten Lijeva pojavljivanja u Marvel univerzumu.

A ne zaboravimo i Kurta Rasela koji u nastavku igra izuzetno važnu ulogu harizmatične propalice, zavodnika zemaljskijeh žena i oca Pitera Kvila! Sviđa mi se taj Snejk Pliskin šmek koji zna da se manifestuje u krupnim kadrovima. I Kris Prat je, kao i ostatak ansambla, dodao još malo šmeka svom liku, ako je to ikako moguće. Prosto, svi su bolja verzija istih onih junaka iz prvog dela.

I ovog puta, reditelj Džejms Gan je pokazao neverovatnu kontrolu nad Marvelovim materijalom i dok fanovima sipa easter eggs u oči i zavrat, normalci potpuno mogu da uživaju u komediji, akciji, suludim bojama, awesome miksu 2, novoj pesmi Dejvida Haselhofa i bebi Grutu.

DONIRAJTE

Od samog starta, u naizgled običnom zemaljskom on-the-road kadru pukne CGI koji oduševi. Već druga scena je u svemiru i u isto vreme je akciona i plesna sekvenca. Pišem ovako kriptično jer ne bih da pokvarim doživljaj otkrivanjem radnje i likova. I do kraja, nema zamerke za CGI, što je čudno za Marvel. Obično imaju dva kadra od milion dolara koji prate tri kadra od dva dinara što ih je u 3D maksu peglao mali iz Požarevca. U ovom filmu, na sreću, nema takvih nepotrebnih napetosti.

Izuzetno mi je teško da nađem manu filmu ČUVARI GALAKSIJE VOL. 2, možda zato što ne želim, a možda zato što nisam imao vremena da razmišljam od količine intenziteta slika sa ekrana. Nagli predah na planeti Ego je samo zatišje pred buru i ne dajte da vas zavara. Ovo je opaka vožnja i želećete još, još i još. Na sreću, kako natpis na kraju filma kaže – Guardians will be back!

OCENA:

5

2 Replies to “Čuvari galaksije Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: