fbpx
Kralj Artur: Legenda o maču / King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Kralj Artur: Legenda o maču / King Arthur: Legend of the Sword (2017)

kralj artur: legenda o maču

Ako bih morao da objasnim film KRALJ ARTUR: LEGENDA O MAČU u jednoj frazi to bi definitivno bila fraza “jin i jang”. Za svaki dobar gajričijevski vizualni momenat postoji brdo jezivog CGI-ja. Za svako preglumljivanje Džada Loa tu su kadrovi razgolićenog Čarlija Hanama.

Kralj Artur je zabavan moderan pristup staroj legendi o Ekskaliburu, a ako nešto može lepo da oživi u ovim digitalnim godinama to je primopredaja mača, da li iz kamena ili iz vode/blata. Postoji niz zaista atraktivnih kadrova, kao i omaži Ričijevim najpopularnijim filmovima SNEČ i DVE ČAĐAVE DVOCEVKE. Naravno i Bekam je tu. Sviđa mi se način na koji su prikazana veštičja bića polu žene polu sipe iz dubine pećine.

DONIRAJTE

Međutim, film se snažno oslanja na animaciju i kvalitet te animacije ne može da parira kvalitetu igranog dela. Kada Vortigern (Džad Lo) dobije svoje magijsko obličje, spremni ste da bacite kokice na pod jer niste došli da gledate MASTERSE nego Kralja Artura. Takođe je, pored užasa CGI-ja, veliko pitanje zašto Vortigernovu suprugu glumi jeziva Kejti Mekgrat koja je u TV verziji ove iste legende, seriji MERLIN, igrala Morganu. FIlm ima puno likova i neki su relativno nepotrebni, ali KRALJ ARTUR: LEGENDA O MAČU je papazjanija svega (kurve, magija, kung-fu, kralj, čudovište, veštice, porodični odnosi) i kao takav film apsolutno funkcioniše. Ovo je definitivno jedan od zabavnijih filmova ove godine, koji ima tu nesreću da igra protiv ČUVARI GALAKSIJE VOL. 2 i ako ga nešto usere, usraće ga upravo to.

Nemojte da ga propustite u bioskopu, iako možda ne u 3D varijanti. Postoje scene koje su tu samo zbog 3D publike, ali Riči ima i svoje trese-mi-se-kamera sekvence gde je posmatranje filma sa 3D cvikerima neverovatna patnja. Verujem da je bez te glavobolje film mnogo bolji, svetliji i pitkiji. Uživaćete.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: