fbpx
Osmi putnik: Kovenant / Alien: Covenant (2017)

Osmi putnik: Kovenant / Alien: Covenant (2017)

Osmi putnik: Kovenant

Znate šta, OSMI PUTNIK: KOVENANT je sto puta bolji od PROMETEUSA. Oprati se od tog filma je teško, a čiča Ridli je poneo kiselinu za ribanje. Doduše, kiselina dolazi u osmom putniku. Da li to znači da je film dobar? Pa, onaaako.

OSMI PUTNIK: KOVENANT je u isto vreme previše predvidljiva i delimično napeta vožnja. Sa manje rupa od prethodnog nastavka, ali su gluposti i dalje prisutne. Obratite pažnju na genocid nad belim džinovskim humanoidima (da li je to jedini grad na planeti?) ili posadu Kovenanta koja je skupina nezanimljivih likova vođenih diskutabilnim odlukama. Kruna gluposti je lik Džejmsa Franka i ja se stvarno nadam da je dobio bar milion dolara za svoju… hm, ulogu. Brkovi!

Nekolicina atraktivnih scena nije dovoljna da film bude bolji, jer je recimo scena menage-a-trois dva člana posade i osmog putnika puna potencijala, ali traje prekratko.

DONIRAJTE

Najveći problem ALIEN prikvela je činjenica da znate šta će da se desi. I dobijete mlaku završnicu poput one u STAR WARS EPISODE III REVENGE OF THE SITH. Iako sve vuče na to da će se snimiti još jedan nastavak, taj film će biti samo još jedna jurnjava zenomorfa za ljudima u svemiru, jer je to poenta svakog ALIEN filma ikad. Autori žele da imamo osećaj nemoći. Pitanje je samo koliko filmova treba da nas drži taj osećaj? Meni su dva bila dovoljna.

Šta je baš dobro u filmu? Majkl Fazbender u scenama sa frulicom i poljupcem, scene svemirskog broda spolja (mada su u filmu PASSENGERS bolje), ali i iznutra, bitka sa zenomorfom na letećoj platformi… akcija je zabavna.

Fanovi ALIENA će ovaj film pogledati i zaboraviti. Ako vam se nedajbože PROMETEUS dopao, baš ćete se božemesačuvaj lepo provesti.

OCENA:

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: