fbpx
Porodična banda / Mes trésors / Family Heist (2017)

Porodična banda / Mes trésors / Family Heist (2017)

Porodična banda

O filmu PORODIČNA BANDA ne mora mnogo da se priča, pošto je u suštini jedna polu-efektna komedija situacije. Početak, kada partner prevari matorog lopova koga tumači Žan Reno, izgleda obećavajuće. Međutim, sve padne u vodu, bukvalno, kada Žan Reno potone na dno reke. Cela ta prvobitna živ je – mrtav je situacija sa ćerkama koje nisu znale jedna za drugu je prilično dramaturški nategnuta. Kao i njihova relativno ishitrena odluka da pomognu ocu da opljačka svog bivšeg partnera.

Iz nekog razloga ona zgodnija sestra, koju igra Rem Kerici, vremenom je sve manje efektnija i primat na ekranu preuzima Kamil Šamu. Ni to nije najbolje rešenje za sam film, previše šmire je u igri. Najtužnija stvar u celom filmu je drug član Kluba Proteza – Žan Reno. Njegov lik je izuzetno organizovan i sve planira unapred, ali voleo bih da mogu da kažem isto za scenaristu i reditelja. Događaji koji se smenjuju su toliko random vas film u poslednjoj trećini malo unervozi.

DONIRAJTE

Kad god Evropljani pokušaju da naprave hakovanje na velikom platnu, to izgleda izuzetno naivno u odnosu na Amerikance (kojima ni samima ne uspeva uvek). Pljačkanje tih 15 miliona evra je stvarno kako mali Mikica zamišlja pljačku. No, važno je da pobedi ljubav starijih i mlađih članova uže porodice.

Ne mogu da kažem da je PORODIČNA BANDA dobar film, nije ni najgori film ikad – jednostavno je MEH. Pogotovo poslednja scena koja je baš uvredljivi treš, iako je namera bila da vam bude slatko i simpatično. Jebiga, nije. Ako ćete da gledate komediju sa Žanom Renoom, onda bacite oko na COMME UN CHEF.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: