fbpx
Comme Un Chef / Le Chef (2012)

Comme Un Chef / Le Chef (2012)

comme un chef

Možda se Francuzi ne bi složili sa mnom, ali meni je COMME UN CHEF izuzetno šarmantna komedija. Iako naivna u svojoj premisi, ima šmek američke komedije iz osamdesetih sa prijatnom notom klasične francuske komedije. Malo mi je smešno što se film reklamira kao nešto što su producirali producenti filma THE ARTIST, a koji su za taj film dobili Oskara. COMME UN CHEF ipak nije film tog kalibra.

Žan Reno se, za razliku od uloga u novijim ostvarenjima (POSETIOCI 3 ili onaj nesrećni ovogodišnji film gde glumi špijuna), jako dobro snašao i prilično je uverljiv kao vrhunski šef pred penzijom. Zabavno je i to što njegov lik ima svoj TV segment uživo jednom nedeljno kako bi se potcrtalo da je izuzetno poznat. Mišel Jun je šmirant i samim tim dosta lošiji, iako to ne kvari film već samo utiče na atmosferu.

DONIRAJTE

Za jedan film koji se bavi tematikom pripreme hrane, neće vas ostaviti gladne nakon gledanja. Usput se ismeva molekularna i fusion kuhinja. Reditelj nije dozvolio da fokus bude na hrani već na međuljudskim odnosima, bilo da su u pitanju odnos korporacija – poznati kuvar, poznati kuvar – mladi kuvar, mladi kuvar – trudna devojka ili poznati kuvar – ćerka.

Možda COMME UN CHEF nije remek-delo francuske kinematografije ili samo komedije, ali je zabavan film za nedelju veče uz kokice.

OCENA:

3.5

One Reply to “Comme Un Chef / Le Chef (2012)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: