fbpx
Kuća uvek dobija / The House (2017)

Kuća uvek dobija / The House (2017)

kuća uvek dobija

Ako vam je potreban zabavan film, ne tražite dalje! Tipično vilferelovski glup, ali zabavan, KUĆA UVEK DOBIJA je za film prepun (zaista to i mislim – prepun) komičara iznenađujuće premalo smešan. Na žalost, skoro niko nije iskorišćen kako treba i do kraja, sa izuzetkom Džejsona Mancukasa koji je presmešan sam po sebi. Ne dozvolite da vas to obeshrabri!

Suluda premisa, gde roditeljima gradska uprava izuzetno malog grada uskrati stipendiju ćerki gurajući ih da naprave ilegalni kazino da bi za mesec dana zaradili novac, sve vreme zvuči i izgleda nesuvislo. Međutim, iako je sve malo verovatno, svejedno vas uvuče i na kraju ipak završite navijajući za matorce, ignorišući sve neverovatnije događaje na ekranu. Što se Ferelovih filmova tiče, ovaj je za dva aršina kvalitetniji od, recimo, GET HARD.

Ovom filmu najveća zamerka leži u načinu na koji je napisan, ali je tehnički sve ostalo na mestu. Postoje čak prilično dobre scene borbe, kakve retko viđamo i u skupljim ili pak ostvarenjima sklonijim takvim scenama. I taman kada pomislite da je sve neka vrsta klišea, neko izgubi prst, neko glavu, a neko pronađe lovu. I shvatite da se sve izuzetno brzo odigralo i da ste proveli bezbolnih sat i po uz kikotanje. Meni su najzabavniji momenti reference na druge filmove, što i nije svačija “šolja čaja” što bi rekli Englezi. Ako ste kao ja, KUĆA UVEK DOBIJA!

OCENA:

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: