fbpx
Noćne igre / Game Night (2018)

Noćne igre / Game Night (2018)

Noćne igre

Započeću svoj osvrt na ovaj film sa jednim “koji je vama kurac?” za prevodioce naslova. Okupljanje prijatelja vezano za igranje društvenih igara nije nepoznat koncept u našoj sredini. NOĆNE IGRE… Skoro da je na nivou CABLE GUY – CREVNA NAPAST. Lenjost par excellence. Svaka čast.

Kada komediji daju rajting R u Americi, pomislim da će uglavnom biti puno psovki, nešto golotinje i tu i tamo neko povraćanje. Deo toga je i viđen, međutim, to slovo R je zasluženo verovatno onom scenom u kojoj glavni junak (Jason Bateman), briše krv sa malog belog kučeta peškirom. Deo te scene možete da vidite i u trejleru. Presmešno! Nesposobnost glavnog junaka se pokazuje u još nekim delovima filma, ali na svu sreću tu je njegova supruga (Rachel McAdams) da izvadi stvar. Da se razumemo, Rejčel MekAdams je meni prilično antipatična, ali kako film odmiče sve sam se više vezivao za njen lik. Džejson Bejtman mi je svejedno draži, pa nek mu je ova uloga kao i sve druge (pogledati recimo HORRIBLE BOSSES prvi i drugi deo).

DONIRAJTE

Iako je inicijalni zaplet vezan za neku vrstu rol plej igranja društvene igre na temu otmice, komedija situacije koja nastaje kada glavnom junaku otmu brata je predvidljiva, ali ona takođe u sebi nosi jednu od boljih akcionih scena koje možete da vidite, ne samo u komediji već inače. Vrlo brzo se ispostavlja da ovo nije vaša prosečna komedija situacije i da su situacije u koje upada glavni bračni par, a i njihovi prijatelji, prilično razumne za holivudsku komediju. Problem nastane u otpetljavanju, jer intrigantne obrte nije lako napraviti. Iako film zaista iznenadi s vremena na vreme, a to se odnosi na scenu sa jezivim komšijom policajcem (Jesse Plemons) ili upad u avion, smeh nikada ne dolazi tokom šala koje su na prvu loptu. Većina smešnih stvari su one koje akteri urade u panici ili njihovi razgovori koji su prilično dobro napisani i/ili improvizovani. Naravno da dosta šala propadne, ali ukusi su različiti pa ima za svakog po nešto. Jedan od mojih omiljenih delova je onaj sa Denzelom Vošingtonom. He he. Videćete.

Ako želite zabavan film, uz puno smeha i nešto napetosti, pozovite društvo, napravite kokice i uživajte uz NOĆNE IGRE.

OCENA:

2 Replies to “Noćne igre / Game Night (2018)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: