fbpx
Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje / Hotel Transylvania: A Monster Vacation (2018)

Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje / Hotel Transylvania: A Monster Vacation (2018)

hotel transilvanija 3

U sred smo leta i vreme je za odmor! I to ne uobičajen odmor na moru / u lavoru. Ako posetite svoj najbliži Cineplexx ili neki drugi bioskop, tamo vas čeka HOTEL TRANSILVANIJA 3 i takoreći čudovišna zabava. Znate šta, toliko puta smo se uverili u genij Gendija Tartakovskog (DEKSTEROVA LABORATORIJA, SAMURAJ DŽEK), da više nema potrebe napominjati. Jedino mi je žao što neko kao on nije vlasnik sopstvenog studija poput momaka iz ILLUMINATIONa. Ipak, dobro je da ima dil sa Sonijem.

Za razliku od prvog dela, koji mi je i dalje najjači od sva tri, kao i drugog koji je relativno mlak, treći deo je Gendi i napisao. Oseća se vezanost pisane reči i završne animacije, pošto junaci filma HOTEL TRANSILVANIJA 3 imaju facijalne ekspresije i pokrete prepoznatljive iz njegove CARTOON NETWORK faze.

Činjenica da čudovišta idu iz transilvanijskog hotela u hotel na vodi nije promakla ni glavnom junaku Drakčetu, ali ćete uživati u njihovom letu avionom do bermudskog trougla, zabavnom krstarenju i koreografiji koju je evidentno osmislio neko ko se time ozbiljno bavi. Da li će čudovišta izbeći zamke Van Helsinga, to je na vama samima da otkrijete kada pogledate film. Ako imate decu povedite ih, ali nećete se loše provesti ni kao najstariji u bioskopu.

DONIRAJTE

Na beogradskoj premijeri sam imao prilike da vidim i čujem dečije reakcije na ovaj animirani spektakl i moram vam reći da deca nisu prestajala da se smeju. Tu i tamo postoji, takoreći, roditeljska šala kada deca utihnu, a začuju se kikoti odraslih. I tako se u talasima vozite na zadovoljstvu publike. Kao što se vidi iz teksta, pasionirano sam pratio animaciju, ali je muzika ono što je prevagnulo da filmu dam visoku ocenu. Uprskos pomalo traljavom završetku, iako sasvim zadovoljavajućem, film se pretvori u džinovsku žurku čija se atmosfera prenosi u salu.

To nije slučajno, jer ćete uz klasike moderne muzike čuti i numere koje je samo za film, a posredno za sledeću sezonu festivala, spremio internacionalno poznati DJ  Tiësto. Iako je njegova stvar WAVE RIDER predstavljena kao zla, hipnotišuća muzika (kako bi deca i mogla takvu muziku da percepiraju), fantastično ide uz priču i digitalnu scenografiju ostrva Atlantide koja podseća na prave scenografije nekih velikih američkih i evropskih festivala. Dakle ako ste aktuelni ili penzionisani ćoći, od vas očekujem sečenje vazduha rukama, pravljenje nevidljive lopte i slaganje nevidljivih kocaka. U sali je mrak, deca će biti zauzeta filmom, kada ako ne sada?

Ukoliko ste entuzijasta za animaciju ostanite do kraja animiranog dela špice, pošto je (kao i uvek) Gendi spremio 2D poslasticu.

OCENA:

4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: