fbpx
Nemoguća misija: Razilaženje / Mission: Impossible – Fallout (2018)

Nemoguća misija: Razilaženje / Mission: Impossible – Fallout (2018)

Nemoguća Misija: Razilaženje

Za početak bih da izrazim svoje žaljenje što se NEMOGUĆA MISIJA: RAZILAŽENJE u Srbiji ne zove isto kao i u Hrvatskoj – NEMOGUĆA MISIJA: RASPAD SISTEMA. Ha! Ovo je prilika koju smo propustili. Zamislite koliko je dobar marketing sa takvim prevodom.

Lomljene članka na nozi se Tomu Kruzu definitivno isplati. Iako mu je par poslednjih uradaka propalo na blagajnama, reditelj filma je imao dodatno vreme da dopravi film dok je Kruz bio onesposobljen, da osmisli šta treba da se dosnimi i dokaže da je ipak bolji reditelj od očekivanog (iako je po meni DŽEK RIČER pokidao, nije se proslavio filmom NEMOGUĆA MISIJA: OTPADNIČKA NACIJA). Verovatno ste čuli da je Kruz slomio članak pri skoku sa zgrade na zgradu, popeo se i otrčao povređene noge van kadra. Pao je u bolovima i pitao “da li je sve snimljeno?” i zaista, tih nekoliko kadrova je u filmu.

DONIRAJTE

Daleko od toga da mu je to jedini kaskaderski zadatak. Mekveri je bio rešen da nagaze akciju i zaista su to i uradili. Predobre scene borbe! Fantastične jurnjave ulicama Pariza! Trka helikopterima i fajt na planinskom vrhu! Svaka čast. Ako izuzemo dva kadra koja se čine neoštra (a krupni kadrovi su u pitanju i pitanje je ko će to da primeti) ili jedna dijaloška scena u kojoj je gluma napustila glumce na kratko, sve je savršeno. Razumite me, nije ovo scenario za Oskara, samo je iznad proseka za akcioni film. Takođe je i predvidivo, ali uprite prstom u, recimo, Bond film koji to nije.

Ko god da je radio borbenu koreografiju, iskidao je. Moj omiljeni deo je tuča u kupatilu, predivna sumanutost. Kad lik opegla i Kruza i Kavila, pa to je spektakl ljudi moji. To nije jedini takav trenutak, na sreću. Primetno je i relativno mudro korišćenje muzike, odlična montaža slike, a i zvuka. Zadat je dobar ritam, a dinamičan tempo ne dozvoljava da vam bude dosadno.

Sigurno se pitate, kakav je Supermen zbrkovima? O la la, devojke su uftale i puftale, u sali je naglo porasla vlažnost. Hvala bogu facijalnih malja, Henri Kavil uspeva da brkovi budu seksi, umesto onoga što pokušava moj drug Dalibor. Žaomie tebra, nekome su brkovi Supermen, nekome sin Dragan.

Bogami je NEMOGUĆA MISIJA: RAZILAŽENJE, kao šesti deo, nadmašio moja očekivanja i smestio bih ga na mesto najboljeg nastavka, iako su mi treći i četvrti do sada bili favoriti. Dakle, isplatilo se sve što kupujemo s AliEkspresa, jer je jedan od većih finansijera filma upravo Alibaba Pictures. Nastavite da im dajete dva dolara za šta god, možda bude više ovakvih akcijaša.

OCENA:

5

One Reply to “Nemoguća misija: Razilaženje / Mission: Impossible – Fallout (2018)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: