fbpx
Antmen i Osa / Ant-Man and the Wasp (2018)

Antmen i Osa / Ant-Man and the Wasp (2018)

antmen i osa

Došli smo i do 20. filma u MCU! I mogu vam reći da je okrugla cifra pala na jako poglavlje, deo serijala važan za trenutno stanje nastalo u filmu OSVETNICI: RAT BESKRAJA (AVENGERS: INFINITY WAR). Da li se ANT-MAN AND THE WASP, sa prevodom naslova ANTMEN I OSA, razlikuje od prvog dela, ili je u pitanju reciklaža?

Evidentno je da je Marvelu ovaj film sada sigurica, mnogo veća nego prethodni deo. Budžet je evidentno povećan i imamo mnogo više akcije zasnovane na povećanjima i smanjivanjima glavnih junaka i njihove rekvizite. Što se stripa tiče, lep je osvrt na originalnog Golijata i takođe originalnu Osu. Novi negativci nisu dvodimenzionalni koliko onaj ćelavi nesrećnik u žutom odelu iz prvog dela. Dakle poboljšanje je na svim nivoima. A komedija je ostala netaknuta i u nekoliko navrata sam se smejao na glas i nisam bio jedini. Mravi su carevi!

DONIRAJTE

Pohvalio bih bogatu upotrebu Majkla Daglasa u ovom nastavku, kao i Mišel Fajfer koja je standardno fantastična. Mišel nije jedini dodatak ovog filma, već i Lorens Fišburn (bukvalno sam čekao sve vreme da izgovori STANI NEO, hehe, ko zna – zna). Veliki deo uspeha filma pripada i CGI ortacima koji su za flešbek uradili neviđeno podmlađivanje pomenutih glumaca. Iz godine u godinu su sve bolji sa tim digitalnim procesom i ovo je zaista blizu savršenstva.

Pol Rad i Evanđelin Lili su dobar tandem, podjednako kao i njihovi likovi (oni iz naslova, jelte). A celokupna ideja da Antmen ima nanogicu zbog koje ne može da napusti stan i održi koncert na Trgu za novu go… pardon, koji ne može da napusti stan i ode na svoj pošten posao izrade zaštitinih sistema za korporacije, je sjajna. Kažnjen je, pošto je zaista prekršio zakon (a Dizni ne može da stane iza nevaljalih junaka). To je glavna prepreka i njegovom pojavljivanju kao Antmen, a pravila, pravila ipak postoje da bi se tu i tamo kršila, da bi me udavila ili kičmu savila i skroz ošašavila.

Ovaj film je za svaku preporuku i za veliki raspon godina, pošto u filmu ANTMEN I OSA mogu da uživaju i deca i gikovi mojih godina, kao i matorci koji vole Daglasa i Fajferovu.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: