fbpx
Osvetnici: Rat beskraja / Avengers: Infinity War (2018)

Osvetnici: Rat beskraja / Avengers: Infinity War (2018)

Osvetnici rat beskraja

Kao i uvek, kod mene nećete naći ni jedan spojler za film OSVETNICI: RAT BESKRAJA. A ovaj film nije tek tamo neki film, nego blokbasterčina prve klase koja vas dva i po sata drži u svojoj ljubičastoj ruci u magičnim kamenjem optočenoj zlatnoj rukavici. Od trenutka kada se ispisalo MARVEL STUD10S do natpisa nakon cele odjavne špice (koja je verovatno najduža ikad) kao da sam imao vibrirajući dildo duboko u vagini moje duše i svaki put kada Marvel pokaže neko uskršnje jaje ili se desi nešto što nisam očekivao, a mnogo toga nisam očekivao, hiljadu malih comic-book-geek orgazama mi preplavi dušu i telo.

S druge strane, ako niste fan svih MCU filmova, postoji mogućnost da se nećete osećati ni približno kao ja, ali će vam svakako držati pažnju sve što se odvija na ekranu. Ko je izdražao treći deo trilogije GOSPODAR PRSTENOVA (LORD OF THE RINGS), ovo će mu biti šetnja po parku. I ne poredim slučajno film sa LOTRom, jer postoji taj fantasy osećaj u scenama na planetama gde operišu Tanos, Gardijansi i Asgardijanci.

DONIRAJTE

Ne treba napominjati da je glavno pitanje svih koji, u suštini, ne žele da saznaju odgovor van bioskopa (dakle na internetu ili na ulici) – ko umire? Pošto smo gledali film dva dana pre premijere, drugari i ja smo potegli hešteg #thorumro da sekiramo ljude, ali to možda jeste, a možda nije istina. Smrt je nešto što se dešava svih dva i po sata i odgovor je komplikovaniji nego što biste pomislili. OSVETNICI: RAT BESKRAJA je emocionalni rolerkoster pun preokreta i to nije jedini element koji čini ovaj film dobro sklopljenim. Skidam kapu i scenaristima (mada scenario k’o scenario, skoro ni jedan nije savršen, pogotovo u blokbasterima), ali i rediteljima. Hendlovati ovoliko superheroja/holivudskih zvezda u dva i po sata filma, to je nauka. Pritom ne postoji promena u karakterima likova, Gardijansi su isti kao u svojim filmovima i čak imaju i prateći saundtrek (doduše jednu numeru, ali kao stvorenu za budući Carski Mikstejp 3). Ostatak muzike u filmu je baš takav kakvog ovako veliki film i zaslužuje.

Na kraju dolazimo do najkompleksnijeg dela filma – animacije. Za razliku od filmova THOR RAGNAROK ili BLACK PANTHER, animirana pozadina je mnogo, mnogo bolja. Isto važi za dosta toga što se kreće, mada mi je uvek bedak kada je glavni negativac džinovska animacija. I kada to ne bi bio slučaj, vizualno bi bio savršen. Tanos je toliko dobar negativac, i DŽOŠ BROLIN (JOSH BROLIN) ga sjajno glumi, ali često nisam mogao da se otmem činjenici da je on samo 3D render.

Čak i da uzmem to za manu, AVENGERS: INFINITY WAR je i dalje najveći i najkomplikovaniji blokbaster koji ste do sad gledali. I ako potpuno ne odlepite u bioskopu kao ja, verujem da ćete naći nešto što će vam se svideti. Na kraju krajeva, ovaj film ima Spajdermena! I Stena Lija! I dodatnu scenu u sred špice koja najavljuje novog lika! I tri Krisa (Hemsvorta, Prata i Evansa)!

I alavom bi bilo dosta.

OCENA:

2 Replies to “Osvetnici: Rat beskraja / Avengers: Infinity War (2018)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: