fbpx
Ti juriš! / Tag (2018)

Ti juriš! / Tag (2018)

ti juriš

Napokon sam uspeo da pogledam film TAG ili, kako glasi prevod na srpski, TI JURIŠ! Iako sam znao iz trejlera za premisu filma o tridesetogodišnjoj igri šuge, film me je u velikoj meri iznenadio i obradovao.

Prvo, alal kurac onome ko je uspeo da spoji ove glave u jednom filmu. Ako izuzmemo masnuljavog brku (ko zna o čemu pričam, zna o čemu pričam!) svi ostali glumci su pretežno televizijski, silom prilika, ali ovde besprekorno funkcionišu. Hanibal Bjures mi je otkriće, pošto nisam gledao ni jedan njegov stend-ap, njegov meko-govoreći lik Kevin je izuzetno simpatičan. Čak i Džejk Džonson daje sve od sebe, iako nikada neće prestati da bude Nik iz serije NEW GIRL. Džon Hem je uvek na nivou zadatka, a Edu Helmsu je, realno, i trebao jedan ovakav film nakon trilogije MAMURLUK.

DONIRAJTE

Drugo, iako ovo nije komedija tokom koje sam se smejao na glas, definitivno nisam ostao uskraćen za zabavu. Ima dosta fizičke komedije i praktično akcionih scena, gde masnuljavi Džeremi sve shvata preozbiljno i na nivou njegovih dosadašnjih uradaka (na primer OSVETNICI, NEMOGUĆA MISIJA 5, BORNOVO NASLEĐE). Takođe, TI JURIŠ! odlazi u neke čudno mračne momente koji nisu preterano smešni niti pametno osmišljeni, ali se to nekako prenebregne, pošto je celokupna ideja blesava u startu.

Moje omiljene scene su, i neću ništa spojlovati, uvodna scena i verovatno ona sa bakom u šoping centru ili čak zlostavljanje plišanog medveda. S obzirom da se radi o osobama koje stvarno postoje i događajima koji su se manje-više stvarno odigrali, kada krene odjavna špica imate prilike da pogledate dokumentovanu igru šuge te matore američke gospode i da vidite celokupan tim na okupu (koji je veći od samo 5 osoba predstavljenih u filmu) na naslovnoj stranici “Vol strit žurnala”.

Ko nastavi da gleda špicu, videće Džeremija Renera koji uz svesrdnu pomoć ostalih komičara peva obradu čuvene rok balade iz devedesetih MMM-MMM-MMM-MMM grupe CRASH TEST DUMMIES.

I dodaću još ovo… ŠUGA! TI JURIŠ! Sad je na tebe red da pogledaš ovaj film. Poyy poyy.

OCENA:

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: