fbpx
Iliza Shlesinger: Elder Millennial (2018)

Iliza Shlesinger: Elder Millennial (2018)

ILIZA SHLESINGER: ELDER MILLENNIAL

Zahvaljujući Netflixu, mnogi stend-ap komičari dobijaju TV specijale češće nego uobičajeno. Doduše, svi bi u nekom trenutku završili na DVD formatu, ali striming je sada preuzeo primat i mudri Netflix zna kako da igra igru. ILIZA SHLESINGER: ELDER MILLENNIAL je još jedna u nizu stend-ap komedija sa ove striming platforme i možda se pitate, kao što sam se ja pitao – ko je Iliza Šlezinger? Ako ćete suvoparne detalje onda pogledajte njen imdb ili wikipedia stranicu. A ako želite sočne detalje, pogledajte ovaj nastup.

Koliko sočne? Ne preterano. Uprkos tome, Iliza nam dozvoljava da verbalno zađemo u njenu ljubav prema bebećim nogicama, zatim veridbu, spavaću sobu… i niže. Psa ne moramo da zamišljamo, on izlazi na scenu. Kada kažem “scenu” više mislim palubu broda USS Hornet na kome su, osim Ilize, parkirani i avioni američke vojske.

DONIRAJTE

Iliza je definitivno neko ko ima dobru prisutnost na sceni, energična je, i fore su joj na mestu. Ponekad otegne šalu, ali nije lako imati sat i po tečne komedije i to mogu samo najbolji (pogledati RICKY GERVAIS: HUMANITY). Jak adut su joj imitacije, mada se ponavlja u izboru likova koje koristi. Teme variraju od milenijalaca (milenijumaca?!) koji nemaju pojma šta je fiksni telefon, do međuljudskih odnosa iz čisto ženske perspektive. Baš iz tog razloga imam osećaj da je ovaj stend-ap namenjen najviše njenim vršnjakinjama tridesetpetogodišnjakinjama, radije nego nekom drugom – na primer, meni.

Znam da bi se moja devojka sjajno provela gledajući stend-ap ILIZA SHLESINGER: ELDER MILLENNIAL, ali avaj, u trenutku slabosti sam ga gledao sam. Desilo se da sam često želeo da malo premotam ili, recimo, da se na kratko izgubim u svom instagramu. Naravno da to nisam uradio i naravno da to nikad ne radim! Izdržao sam stoički, da ne kažem muški, do kraja i šta sam se smejao, smejao sam se.

OCENA:

2.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: