fbpx
Ricky Gervais: Humanity (2018)

Ricky Gervais: Humanity (2018)

ricky gervais: humanity

Riki Džervejz se vratio posle sedam dugih godina i sada je jači nego ikad! Mnoge ga stvari muče, a najviše HUMANITY – dakle, ljudi. Šta čovek čini psu, svojoj devojci i svom tviteru – saznaćete kroz smeh i, posledično, suze. Ovog puta, Riki je rešen da se osveti ljudima koji pronalaze da se ne treba šaliti o nekim stvarima. Definitivno je “pušten s lanca” i divno je gledati koliko je samo neprijatan u šalama koje su, u ovo nakaradno doba političke korektnosti, praktično zabranjene.

Volim jednostavnost Rikijevog nastupa. Za nekog ko ima “baš puno para”, kako bi sam rekao, išao je na standardnu stand-up jednostavnost. Osim pulta do kog dolazi da popije vodu (ili šta god da pije) scena je potpuno prazna i scenografiju čine tek razbacana svetla po tamnoj pozadini. Sve što treba da nam dočara on to radi rukama, licem, a često i celim telom. Pogotovo u delu gde ga jebe Sotona, što je preporuka već samo po sebi. A da bi sve bilo lično, ako rešite da pogledate Rikijev stand-up HUMANITY, saznaćete da u njegovoj okolini niko nije pošteđen. Braća i sestre, a pogotovo devojka Džejn.

DONIRAJTE

Jedan deo stendapa je čitanje njegovih i tuđih tvitova, poput lovaca koji ubijaju žirafe i druge životinje, a sa kojima je inače u verbalnom ratu. Takođe ima divne ispade prema ljudima koji su novokomponovane nežne pahulje i groze se šale na bilo čiji račun. U takvim situacijama Džervejz poentira sa pola terena.

Moram da pohvalim NETFLIX, pošto je zaista uspeo da napravi neviđen posao sa specijalima skoro svakog relevantnog komičara današnjice. Iako Rikijev ugovor nije deo tog, već njegovog ličnog paketa u kome NETFLIX ima ekskluzivna prava na sve TV formate koje producira, kao što je poslednja u nizu serija DEREK ili film DAVID BRENT: LIFE ON THE ROAD.

I još jedna stvar koja se ne tiče nastupa, ali se tiče Džejn. Ne postoji smešnija stvar od toga kada je fotografiše kako sedi sama i proziva je kako nema prijatelje. Obratite pažnju na to ako se nađete na njegovom fejsu ili tviteru.

OCENA:

One Reply to “Ricky Gervais: Humanity (2018)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: