fbpx
Ralf rastura internet / Ralph Breaks the Internet: Wreck-it Ralph 2 (2018)

Ralf rastura internet / Ralph Breaks the Internet: Wreck-it Ralph 2 (2018)

ralf razbija internet

Za kraj godine ostaje film koji će zapravo svoj život živeti u sledećoj! Od prekjuče, RALF RASTURA INTERNET je zvanično u bioskopima i izuzetno mi je drago da sam bio deo ove priče, makar na lokalnom nivou, iako je srpska sinhronizacija zapravo nešto gde se pita više Diznijevih zaposlenika iz Amerike i Poljske nego naših ljudi. Za neupućene (šta, ovo ne čitaju samo moji prijatelji?!?), pozajmio sam glas nekim likovima.

No, sinhronizaciju na stranu, ovaj film je jako zabavan nastavak animiranog filma RAZBIJAČ RALF koji je udarao na nostalgiju roditelja više nego na samu decu i pritom ispao sasvim pristojan Dizni klasik modernog doba. Što nas dovodi do pitanja – zašto Ralf ne razbija internet, nego ga rastura? Eh. Po meni, ovaj nastavak je znatno bolja i dinamičnija priča, iako ćemo se za koju godinu smejati referencama na internet iz 2018. Ovo će, verovatno, biti film koji prilično loše stari. Nešto kao TRON. Strpaću duha božićne budućnosti u orman, pa da nastavim o ovom filmu iz trenutne perspektive.

Ne verujte trejlerima, pošto ovaj film stvarno nije zaslužio toliko loše trejlere. Ako su vam Diznijeve princeze iz trejlera bile nakaradne i kao nekakav simbol Dizni konzumerizma, onda će vam Diznijeve princeze u filmu biti nešto najdivnije, najveselije i jako, jako zabavno. I da se razumemo, one su samo epizode, ali su i jedan od najupečatljivijih delova filma, sa sve STAR WARS elementima koji ih okružuju.

DONIRAJTE

Ralf je naravno onaj dobroćudni stari bosonogi div beskučničkog izgleda, dok je Venelopa ona koja ovaj put ima ličnu dramu oko koje se sve vrti. Iz trke u zemlji slatkiša do igrice koja izgleda kao GTA, Venelopa otvara nova životna poglavlja u kojima možda i nema mesta za Ralfa, što otvara mesto nesigurnostima koje čoveka izjedaju kao što bi kompjuterski virus izjeo vaš softver. I kad smo kod virusa, primetićete da je najveća boljka filma zapravo onaj deo kada imamo klasičnu borbu heroja i čudovišta, pa makar to bila (na neki izmešteni način) unutrašnja borba.

Iako je diznijevski hepi end zagarantovan, to nije hepi end kakav biste očekivali. Ako ništa drugo, to i izdvaja ovaj film od drugih. A još više ga izdvaja broj referenci na popularnu kulturu.

Film RALF RASTURA INTERNET tačno pritiska dugmiće deci u pravilnim razmacima, tako da su se u bioskopu mnoooogo dobro provela. A pomenute reference, moderan gejming, mračni internet za odrasle i nešto nostalgije – to je sve ono što će roditelji prepoznati, čak iako nisu preterano tehnološki osvešćeni. I zato, film je za svaku preporuku.

I sada mogu da se vratim na sinhronizaciju. Đorđe Marković, Maša Dakić i Jelena Gavrilović su dali sve od sebe da Ralf, Venelopa i Šenk zvuče svetski. Međutim, jedan ne-glumac kakav je Milan Krunić (o da, sa sajta CELULOIDNA MRŽNJA) je briljirao u ulozi pretraživača Sveznalice (u originalu KnowsMore) što je sasvim adekvatno, jer je on zapravo jeste sveznalica. Treba pomenuti i Srđana Mobi Dika Čolića zbog presmešne vojvođanske izvedbe prodavca na dark-netu. A ako se sve vreme pitate kome sam ja dao glas u filmu RALF RASTURA INTERNET, a i ako se ne pitate, reći ću vam. Inicijalno sam lobirao da dobijem ulogu Sitripija (C3P0) i to se na kraju i desilo, mada on ima samo jednu rečenicu. Zatim sam dobio veću ulogu u formi eBay pomoćnika eBoya. A ako baš baš obratite pažnju, možete da me prepoznate kao Spasića koji gleda BazTjub na poslu. 3u1, malo li je?

OCENA:

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: