fbpx
Tri muškarca i onaj četvrti / 4th Man Out (2016)

Tri muškarca i onaj četvrti / 4th Man Out (2016)

tri muškarca i onaj četvrti

Prvo, kakav jadan prevod naslova – TRI MUŠKARCA I ONAJ ČETVRTI. Aluzija na TRI MUŠKARCA I BEBA ovde nikome ne pomaže. Ni reditelju, ni distributeru, ni publici. Malo je problematično gej osobu klasifikovati kao ne-muškarca i “onog”. 4TH MAN OUT je igra reči u kojoj jedan od četiri osobe priznaje da je gej i, u isto vreme, ispada iz društva. Sigurno je to moglo bolje da se reši.

Možda ste nekada zalutali, ili čak svesno stisli dugme play na pesmu grupe Miligram. Ako jeste, sasvim je moguće da ta pesma u sebi ima stih: “Šta je to kavijar / Može u lepinji?”

Sigurno se čudite čemu citiranje turbo folk stihova. Ako je scenario za ovaj film kavijar, reditelj ne da ga je servirao u lepinji, već u somunu masnom od ćevapa, a u koji je prethodno namerno pljunuo nakon što ga je nehotice ispustio na zemlju. Gledao sam domaće studentske filmove koji imaju više smisla od onoga što se ovde dešava.

Sva emocija i odnosi prijatelja, kojima se jedan od ekipe autovao kao gej, su dosadne i ravne poput vojvođanskog sela u letnje podne. Neverica! Kao komedija nije dovoljno smešno, kao drama je previše ravno, glumci izgledaju kao da im niko nije rekao šta treba da rade. Prosto, oseća se da je priča bliska scenaristi i ima “mesa” jer je izlazak iz ormana ozbiljna stvar, pogotovo u nekoj američkoj zabiti sa tri ulice unakrst, ali na kraju je sve tra-la-la, a čak ni taj tra-la-la nije urađen kako treba.

P.S. Sticajem okolnosti, na premijeri filma TRI MUŠKARCA I ONAJ ČETVRTI je bio prisutan gospodin Parker Young, predstavljen kao glavna uloga u ovom filmu, što se ispostavilo kao netačno. Bar sam mogao da ga pitam pitanja vezana za seriju ARROW, ako ništa drugo.

OCENA:

1.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: