fbpx
Nove Avanture Aladina / The New Adventures of Aladin (2015)

Nove Avanture Aladina / The New Adventures of Aladin (2015)

nove avanture aladina

NOVE AVANTURE ALADINA su simpatičan pokušaj da se mladim francuskim naraštajima predstavi modernizovana bajka o Aladinu. Film je smešten u sadašnje doba, gde sitan lopov iz tržnog centra obučen u deda mraza biva ucenjen da priča deci priču i izbor mu padne na Aladina, jer jedino tu priču zna. Naravno on usput menja sadržaj tako da se desi da mađioničar iz pustinje polumrtvom Aladinu donosi big mek da ga okrepi. Naravno, svi likovi u filmovanoj bajci su oni iz tržnog centra.

Najnaivniji momenti su svakako flertovanje sa Diznijevom verzijom (svaki duh mora da peva kad izađe iz lampe, to je pravilo) kao i momenat velike parade u kojoj, tada već princ, Aladin repuje bolje nego neki domaći reperi kad se mnogo trude. To su takođe i najefektniji momenti.
Film je izuzetno brz bilo da su u pitanju dijalozi, mizanscen ili rezovi. Specijalni efekti su sasvim zadovoljavajući. Postoji ta bitka na letećim ćilimima koja je samo prepričana, da bi to odmah zatim bilo opravdano time što princeza kaže kako ionako ne voli specijalne efekte, a i skupi su.

Dakle, NOVE AVANTURE ALADINA je drugačiji, ali nije bog-zna-kako poseban film. Mislim da je super za decu. Ima nekoliko aluzija na seks i nekoliko puta glumci izgovore reč “merde / sranje”, ali je to sasvim funkcionalno, čak se i deca u filmu kikoću na te stvari – što je prirodna reakcija ukoliko su svesni čemu se smeju. Ako ne znate gde biste gledali ovaj film sa srpskim titlom, da znate da ga ima na sajtu i aplikaciji MagicBox gde možete da kupite gledanje filma za neku sitnu kintu (tipa 200 dinara).

OCENA:

2.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: