fbpx
Saga o 3 nevina muškarca (2017)

Saga o 3 nevina muškarca (2017)

SAGA O 3 NEVINA MUŠKARCA

Ne znam za vas, ali jedva sam čekao da pogledam film SAGA O 3 NEVINA MUŠKARCA. Verovatno niste gledali prvo ostvarenje indijskog reditelja S. Šridara koje je imalo svega jednu ili dve projekcije ikada, pod imenom MARKO KRALJEVIĆ: FANTASTIČNA AVANTURA. No, o tom filmu ste mogli da pročitate i ovde kod mene i kod Krunića na njegovoj Celuloidnoj mržnji.

Ovaj drugi film je žanrovski i pokušava da bude komedija od početka do kraja. Osim jedne rečenice (“Jebe se sa nekim tigrom”) celokupni doživljaj će vas naterati da se smejete nehotice i od muke. Veću papazjaniju nisam gledao verovatno nikada. Mladi glumci koji glume nevine muškarce nisu dovoljno mladi za tako nešto. Poznati, (malo) stariji glumci se pojavljuju da daju filmu star power za evidentno pristojan novac, iako je u pitanju trećerazredno ostvarenje kako na papiru tako i u digitalnom zapisu. Šridar štedi na scenografiji i tehničkom aspektu (imamo kupljene kadrove, imamo kadrove koji ne pripadaju atmosferski i tonalno, imamo nesređene snimke iz vazduha i generalno nemamo kolor korekciju), ali za glumce se otvorio.

Postoje scene na bazanu sa “dobrim ribama” gde je atmosfera kao na bazenu hotela Divčibare ’82. Postoji ko zna čime izazvana scena u diskoteci gde se pojavljuje gastarbajterska zvezda DJ Shone za mix pultom. Na kraju krajeva, sam reditelj glumi bolivudskog megastara Šridara (???!!!) i to je taj gorak šlag na oporu tortu.

DONIRAJTE

Nemoguće je oceniti glumu kada ni osnovna gramatika filmskog jezika nije primenjena bar onako školski. Film SAGA O 3 NEVINA MUŠKARCA je dramaturški jezivo sklopljen iz niza nesmešnih skečeva. Režija je prilično strašna, utoliko što reditelj sebi dozvoljava besmisleno kadriranje, promašene linije pogleda i sklapanje dva kadra snimljena na različitim lokacijama u nadi da će gledaoci poverovati u filmsku magiju i da su akteri na istom mestu iako su razlike znatne.

Ovaj film vredi gledati samo kao udžbenik kako ne treba snimati film. Ili iz čistog mazohizma.

Radujem se sledećim Šridarovim ostvarenjima, najpre horor filmu smeštenom u Beogradu koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Šridar je blago.

OCENA:

0.5

One Reply to “Saga o 3 nevina muškarca (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: