fbpx
Pritajeno zlo: Konačno poglavlje / Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Pritajeno zlo: Konačno poglavlje / Resident Evil: The Final Chapter (2016)

pritajeno zlo: konačno poglavlje

Desilo se da sam pozvan na premijeru filma PRITAJENO ZLO: KONAČNO POGLAVLJE, što se ne odbija jer… Mila Jovović. Vredi napomenuti da sam pogledao, negde, nekada, prva tri dela ovog filmskog serijala zasnovanog na zombi-horor video igri. Četvrti i peti deo su mi potpuno promakli, mada sam čuo da je peti deo pristojan akcijaš. Ne verujem da ću se vratiti na ova dva poglavlja, osim slučajno. No, fokusirajmo se na finalni, šesti deo.

Prvo što sam izvalio je da je reditelj Pol V. S. Anderson, ili genije ili maloumnik. Ne dozvoljava da se CGI čudovišta (i/ili ona koja su kostimirani ljudi) vide duže od trećine sekunde pre nego što vam rez resetuje vidno polje. To se definitivno percepira kao smetnja. Međutim, to takođe daje neverovatan tempo celom filmu. Na kraju se desi da konstantno preispitujem šta sam video i uvek dođem do zaključka da nisam video ništa!

DONIRAJTE

PRITAJENO ZLO: KONAČNO POGLAVLJE je niskobudžetno ostvarenje koje se nadovezuje na prethodnih pet nastavaka (čak nam ih i prepriča pre špice). Scenario je apsolutno malouman, što se i dalo očekivati, ali bez obzira na to film nije ni malo dosadan. Nešto se stalno dešava. Kao da gledate gejmplej na jutjubu! Par obrta koji su se desili na ekranu me nisu učinili ništa posvećenijim ovaj franšizi. U prevodu, stvarno me nije bilo briga za likove, emocionalna povezanost: nula.

Jovovićeva rastura žive mrtvace i čudovišne mutante samo tako. Ijan Glen glumi negativca i čini se da mu je lepo na setu, to se nekako vidi. Šteta što je lik sranje, a ni Glen nije neki glumac par ekselans.

Na kraju filma PRITAJENO ZLO: KONAČNO POGLAVLJE ipak osetite satisfakciju. Ne zato što Alis pobedi Ambrela korporaciju, već zato što se završilo. I film i serijal. I to će vas držati bar dok se ne desi reboot serijala. Hehe.

OCENA:

1.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: